Naslov

Prezentacija Zimskih radionica Tehničkog centra mladih na Botelu "Marina"

 

 

Na Botelu Marina predstavljene su zimske radionice učenicima O.Š Brajda i Nikola Tesla koji su u pratnji profesora tehničke kulture Ante Jurage i Ive Glavića nazočile prezentaciji. Četrdeset četvero učenika sa zanimanjem je pratilo izlaganje učenica cjelogodišnje radionice Kristine i Katarine koje su uz mentoricu TCM Mariju Prihodu predstavile program modelarske radionice za predstojeće školske zimske praznike. Nakon mladih prezentera Dr. Sven Maričić je održao uvodno predavanje o 3D printeru i njegovim mogućnostima, a učenik Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo, Robert Lesjak uz svoju profesoricu Dolores Kapović najavio je radionicu 3D modeliranja i podijelio svoje iskustvo u samogradnji 3D printera.
Zimske radionice za učenike održavat će se od 27.12.2016. do 10.1.2017. od kojih izdvajamo one modelarske u organizaciji ZTK Rijeka, IGRA SLOŽI 4, RADIONICA TOBOLKO te radionice u organizaciji članica ZTK Rijeka RADIONICA 3D PRINTER. I MAKETARSKA RADIONICA IZRADA MAKETA AVIONA SPITFIRE i TORNADO.
Tehnički centar mladih u skladu sa planom rada, a u cilju boljeg informiranja javnosti, predstavio je i Bilten TCM NEWS! Na stranicama prvog izdanja Biltena TCM NEWS svi zainteresirani moći će naći informacije o raznovrsnim održanim radionicama.Važan dio Biltena TCM NEWS su najave radionica koje se planiraju održati tijekom 2017. na kojima se očekuje dobar odaziv polaznika. Posebno se može istaknuti tehnološki iskorak u opremi radionice kroz modeliranje i rad na 3D printeru.Osim putem Biltena TCM NEWS-a , aktivnosti modelarske radionice Tehnički centar mladih mogu se pratiti i putem WEB stranice Zajednice www.ztk-rijeka .hr te na Facebook stranici – Tehnički centar mladih Rijeka.