19. međunarodna riječka regata RU jedrilica

U svojem 19. izdanju tradicionalna Riječka regata radio-upravljanih jedrilica održat će se u subotu, 02.03 i nedjelju 03.03. na Gatu Karoline riječke.
Za regatu je prijavljeno 14 natjecatelja među kojima svi najbolji hrvatski jedriličari u klasi One Metre, te gost iz Mađarske. Regata se boduje za Hrvatsku rang-ljestvicu klase One Metre i Hrvatski kup 

19. međunarodna riječka regata RU jedrilica

 

 

 

U svojem 19. izdanju tradicionalna Riječka regata radio-upravljanih jedrilica održati će se u subotu, 02.03 i nedjelju 03.03. na Gatu Karoline riječke.
Za regatu je prijavljeno 14 natjecatelja među kojima svi najbolji hrvatski jedriličari u klasi One Metre, te gost iz Mađarske. Regata se boduje za Hrvatsku rang-ljestvicu klase One Metre i Hrvatski kup za klasu One Metre.
Regata će se održati u samom centru Rijeke, na Gatu Karoline riječke u subotu, 02.03. od 12:00 – 17:00 sati i u nedjelju, 03.03. od 10:00 – 15:00 sati., a zbog svoje atraktivnosti i mogućnosti praćenja regate na regatnom području u akvatoriju do 100 metera ispred Gata, vjerujemo da će regata i ove godine privući veliki broj gledatelja.
Riječka regata je najdugotrajnija hrvatska regata radio-upravljanih jedrilica koja će sljedeće godine obilježiti svoje jubilarno 20. izdanje, čije pripreme počinju odmah po završetku ovogodišnje regate. Cilj organizatora iz Riječkog jedriličarskog kluba je sljedeće godine okupiti sve pobjednike dosadašnjih riječkih regata što će zasigurno dodatno podignuti kvalitetu i privući još veći broj stranih natjecatelja.
Upravo je ova regata bila prva koju je organizirao Riječki jedriličarski klub nakon čega je u proteklih 18 godina uslijedila organizacija nekoliko svjetskih, europskih, mediteranskih, državnih prvenstava različitih klasa i tipova jedrilica.
Rezultati regate i fotografije bit će dostupni na www.scor.hr/rijeka