Automodelarski klub Rijeka sudjelovao na utrci u klasi elektro touring car 1/10

Prva utrka za prvenstvo Hrvatske 2013. godine u klasi elektro 1/10, održala se u nedjelju 12. 05. 2013. Domaćin trke bio je automodelarski klub Modelsport iz Zagreba.Iz Automodelarskog kluba Rijeka u klasi 1/10 elektro sudjelovala su tri licencirana vozača za sezonu 2013. Borna Pliskovac, Lovro Pliskovac i Robert Simčić.

Automodelarski klub Rijeka sudjelovao na utrci u klasi elektro touring car 1/10

 

 

 

 

Prva utrka za prvenstvo Hrvatske 2013. godine u klasi elektro 1/10, održala se u nedjelju 12. 05. 2013. Domaćin trke bio je automodelarski klub Modelsport iz Zagreba. Na trku se je prijavilo 20 vozača u dvije klase i to devet vozača u početničkoj klasi “50 CENT” i deset vozača u brzoj klasi “SUPER STOCK”.
Iz Automodelarskog kluba Rijeka u klasi 1/10 elektro sudjelovala su tri licencirana vozača za sezonu 2013. Borna Pliskovac, Lovro Pliskovac i Robert simčić.
Na prvoj trci sudjelovala su dvojica i to mladi vozač Borna Pliskovac u klasi “50 CENT” i Robert Simčić u klasi “SUPER STOCK” te kao suport i mehaničar još jedan mladi član kluba Lovro Pliskovac koji je također licencirani vozač 1/18 elektro klase.
Prva trka ove sezone i prva trka uopće u klasi 1/10 elektro nije preplašila mladog vozača Bornu Pliskovca. Borna je uz pomoć starijeg kolege Roberta Simčića koji se pobrinuo za set-up modela, trku odvozio školski bez većih problema. Borna je u ukupnom poretku završio na odličnom 6. mjestu.
Vozač Robert Simčić u klasi “SUPER STOCK” vozio je u vrlo jakoj konkurenciji. Iz kvalifikacije u kvalifikaciju bio je sve brži kao i u dvije finalne vožnje, no u trećoj finalnoj vožnji zbog jačeg sudara i polomljena zadnjeg ovjesa morao je odustati nakon samo dvije minute vožnje, što je u konačnici rezultiralo devetim mjestom u poretku. Sami modeli spremni za vožnju teže oko 1.35 kg. Na ravnim potezima staze dostižu se brzine i do 120 km/h, a ubrzanje od 0 -100 km/h vozila postižu ispod četiri sekunde. Vozači moraju biti maksimalno skoncentritani u šest minuta koliko traju vožnje te ih svaka pa i najmanja greška može stajati boljeg plasmana.
Sezona je konačno započela, prva trka je odvožena, a pripreme za sljedeću su u tijeku. Ekipa Automodelarskog kluba vrijedno trenira za sljedeću utrku 09. 06. 2013. koja se održava na istoj stazi u Zagrebu, a boduje se za prvenstvo Hrvatske.