Dan tehničke kulture na riječkom Korzu

Zajednica tehničke kulture Rijeka, u suradnji sa članicama, organizator je programa Dan tehničke kulture u Rijeci, koji je održan na riječkom Korzu u petak 07.06.2013. godine.
Bila je to prezentacija tehničkog stvaralaštva svih članica Zajednice tehničke kulture Rijeka svrstanih u 12 strukovnih grana, od kojih je 20 članica uzelo aktivno učešće u programu.

Dan tehničke kulture na riječkom Korzu

 

 

 

Zajednica tehničke kulture Rijeka, u suradnji sa članicama, organizator je programa Dan tehničke kulture u Rijeci, koji je održan na riječkom Korzu u petak 07.06.2013. godine.
Bila je to prezentacija tehničkog stvaralaštva svih članica Zajednice tehničke kulture Rijeka svrstanih u 12 strukovnih grana, od kojih je 20 članica uzelo aktivno učešće u programu. Zabilježen je posjet 10 riječkih škola sa 500 učenika, koji su organizirano posjetili program prezentacije članica ZTK Rijeka. U cilju da se program što bolje predstavi mladima, u šatoru Zajednice tehničke kulture Rijeka i dijelom na vanjskom prostoru Korza održale su se radionice i prezentacije. 70 učenika aktivno se uključilo u radionice osmišljene upravo za tu prigodu. Za sudjelovanje na radionicama, svima su dodijeljena priznanja.
Ovim jednodnevnim programom sa dinamičkim prikazom aktivnosti, sugrađani, osobito mlađa populacija, imali su priliku pobliže se upoznati sa djelatnošću tehničke kulture, svrstane u dvanaest grana. Ovakvim prikazom zadovoljni su bili i mladi i naši sugrađani, njih 4 000 do 4 500.
Danu tehničke kulture rado se odazvao i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture, prof.dr.sc. Ante Markotić, gradonačelnik grada Rijeke mr.sc. Vojko Obersnel i djelatnici Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke sa pročelnikom, prof. Veljkom Karabaićem, te predstavnici ZTK Istarske županije.
Cilj ovog programa je potaknuti mladež i građane na uključivanje u jednu od niza tehničkih aktivnosti koje se nude za osmišljavanje slobodnog vremena, odnosno poticanja na dodatno obrazovanje. Kao rezultat dugogodišnje suradnje, u ovom programu sudjelovala je i Zajednica tehničke kulture grada Splita predvođena tajnicom, gđom Majom Novaković sa suradnicima koji su prezentirali svoj elektroauto.
Program se održao uz financijsku potporu Grada Rijeke. Ovim putem zahvaljujemo svim članicama koje su dostojno predstavile tehničku kulturu grada Rijeke. Zahvaljujemo i osiguravajućoj kući Grawe Hrvatska d.d., koja je sponzorirala policu osiguranja šatora.