Dani tehničke kulture u Osnovnoj školi Srdoči

Nakon prezentacije aktivnosti Zajednice tehničke kulture i njenih članica u projektu "Dani tehničke kulture u osnovnim školama grada Rijeke" održanoj u Osnovnoj školi Podmurvice, drugi ciklus programa održan je 28.ožujka, u Osnovnoj školi Srdoči.

Dani tehničke kulture u Osnovnoj školi Srdoči

 

Nakon prezentacije aktivnosti Zajednice tehničke kulture i njenih članica u projektu “Dani tehničke kulture u osnovnim školama grada Rijeke” održanoj u Osnovnoj školi Podmurvice, drugi ciklus programa održan je 28.ožujka, u Osnovnoj školi Srdoči.
Uz modelarsku radionicu CTK- Tehnički centar mladih, svoje aktivnosti prezentirali su Kino videoklub “Liburnija – film” i Jedriličarski klub “3.maj”. Na modelarskoj radionici Tehničkog centra mladih, učenicima su prezentirane aktivnosti radionice – najava proljetnih modelarskih radionica i pokaznih radionica “Prvi koraci u 3D modeliranju”. Učenici su izrađivali igračku zvrk i klizače koji su po završetku izrade i isprobani.. Osnove video snimanja i upoznavanja sa kamerom, upotreba stalka za kameru i osnove kadriranja, te upotrebu reflektora pri snimanju učenicima Osnovne škole Srdoči prezentirao je Kino videoklub “Liburnija”. Na radionici Jedriličarskog kluba “3.maj” učenici su mogli naučiti vezati razne vrste čvorova, prepoznati smjerove jetra pomoću “ruže vjetrova” te su im prezentirani dijelovi jedrilice “Optimist” koju su imali priliku i uživo vidjeti. Ravnatelju škole gosp. Vukiću uručena je prigodna pločica sa isprintanim nazivom projekta kao podsjetnik na održane radionice .
Svim prisutnim učenicima podijeljeni su informativni letci te su pozvani na uključivanje u vannastavne aktivnosti koje u području tehničke kulture nude članice Zajednice tehničke kulture Rijeka.