Dobitnici Državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2008. godinu

Odbor za dodjelu Nagrade "Faust Vrančić" donio je na 2. sjednici održanoj 25. veljače 2009. godine, Odluku o dodjeli Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" za 2008. godinu.
Između deset laureata za Godišnju nagradu tehničke kulture "Faust Vrančić" za 2008. godinu, na prijedlog Zajednice tehničke kulture Rijeka, nagrađuje se i prof.dr.sc. Marina Čičin Šain, predsjednica Društva kibernetičara Rijeka i članica Izvršnog odbora Zajednice tehničke kulture Rijeka.

Dobitnici Državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2008. godinu

Odbor za dodjelu Nagrade “Faust Vrančić” donio je na 2. sjednici održanoj 25. veljače 2009. godine, Odluku o dodjeli Državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2008. godinu.

Između deset laureata za Godišnju nagradu tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2008. godinu, na prijedlog Zajednice tehničke kulture Rijeka, nagrađuje se i prof.dr.sc. Marina Čičin Šain, predsjednica Društva kibernetičara Rijeka i članica Izvršnog odbora Zajednice tehničke kulture Rijeka.

Redovna profesorica u trajnom zvanju Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci nagrađena je za zapažene rezuzltate u pedagoškom, znanstvenom i stručnom radu u tehničkoj kulturi i udrugama tehničke kulture u Republici Hrvatskoj, a posebice za objavu niza znanstvenih i stručnih radova i sveučilišnih udžbenika iz informatike.
Nagradom tehničke kulture “Faust Vrančić” za životno djelo nagrađuje se: Akademik LEO BUDIN, profesor emeritus Sveučilišta u Zagrebu, za cjelokupni znanstvenoistraživački rad u znanstvenoj i sveučilišnoj nastavi, za unapređivanje i razvoj obrazovanja tehničke kulture i tehničkog stvaralaštva, za uvođenje, promicanje i širenje informacijskih komunikacijskih tehnologija u svim područjima njihove primjene, kao i za trajan doprinos u razvoju tehničke kulture, čime je dao nemjerljiv doprinos razvoju i afirmaciji hrvatskih tehničkih znanosti u nas i u svijetu.