Dom mladih Rijeka otvorio modernu digitalnu učionicu

U petak, 11. ožujka 2011.g. u Domu mladih otvorena je moderna digitalna učionica koja pruža mogućnost učinkovitog i kreativnog učenja, tijekom kojeg učenici i profesori na zabavan način mogu ostvariti vrhunske rezultate. Od sljedeće školske godine u toj će se učionici pokrenuti radionica za poticanje darovitosti djeteta "Teslići", što je korak prema ideji pretvaranja Doma mladih u Centar za darovite.

Dom mladih Rijeka otvorio modernu digitalnu učionicu

U petak, 11. ožujka 2011.g. u Domu mladih otvorena je moderna digitalna učionica koja pruža mogućnost učinkovitog i kreativnog učenja, tijekom kojeg učenici i profesori na zabavan način mogu ostvariti vrhunske rezultate. Od sljedeće školske godine u toj će se učionici pokrenuti radionica za poticanje darovitosti djeteta “Teslići”, što je korak prema ideji pretvaranja Doma mladih u Centar za darovite.

Opremu je donirala tvrtka Plodine, koja je u suradnji sa tvrtkom Reckitt Benckiser u prosincu 2010. godine organizirala humanitarnu akciju pod nazivom “Dobro je činiti dobro”, u kojoj su skupljana sredstva za opremanje prve hrvatske digitalne učionice u Domu mladih Rijeka, čime je polaznicima njihovih programa omogućeno da korištenjem suvremenih informacijsko-tehnologijskih rješenja kvalitetnije i lakše savladaju nova znanja.

Digitalna učionica sastoji se od: digitalne ploče za interaktivnu nastavu, bežičnog tableta za svakog učenika, monitora osjetljivog na dodir, stolnog računala, suvremenog grafoskopa koji snimanjem povećava bilo koji dokument ili predmet, projektora i pametne pisaće ploče.

Mogućnosti donirane opreme prezentirali su polaznici radionica Robotike i Informatike te Kreativno-edukativnih radionica za mlade poduzetnike. Korištenjem opreme ne samo da će radionice biti puno zanimljivije za učenike, već pružaju i niz mogućnosti, pa se tako bilješke s interaktivne ploče mogu snimiti na računalo pa umjesto pisanja bilješki na papirima, sve napisano na ploči može se nakon predavanja poslati elektronskom poštom, printati ili snimiti na memory stick.

Donatorima su se zahvalili ravnatelj Doma mladih Mario Kajapi i, u ime osnivača te ustanove, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je i sam isprobao digitalnu ploču. Gradonačelnik Obersnel je istaknuo kako otvaranje ove digitalne učionice nije slučajnost, već rezultat promišljene gradske politike prema darovitima, od nagrađivanja uspješnih učenika i njihovih mentora do dodjeljivanja gradskih stipendija po kriteriju izvrsnosti.

Pored predstavnika donatora te riječkih odgojno-obrazovnih ustanova, otvaranju digitalne učionice prisustvovao je i hrvatski fizičar i izumitelj svjetskog glasa prof. Davor Pavuna, koji je u Gradskoj vijećnici održao predavanje pod nazivom “Obrazovanje, izvrsnost i bolja Hrvatska”.