Druženje sa Božidarom Pasarićem

U prostoru Zajednice tehničke kulture Rijeka u srijedu, 27. ožujka održano je druženje sa gospodinom Božidarom Pasarićem, dobitnikom Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" za životno djelo, za 2012.godinu.

Druženje sa Božidarom Pasarićem

 

 

 

Slika iz mladosti: Božidar Pasarić, učenik 7. razreda gimnazije (stoji) u Radioklubu “Osijek” s prijateljem popravlja gradski razglas 1948. godine.

 

Slika iz radne sobice: U 81. godini života Božidar Pasarić u svojoj radnoj sobici još uvijek konstruira za radioamatere. Na slici vrši zadnja mjerenja na v.f. vatmetru vlastite konstrukcije što će ga objaviti u časopisu “Radio HRS

U prostoru Zajednice tehničke kulture Rijeka u srijedu, 27. ožujka održano je druženje sa gospodinom Božidarom Pasarićem, dobitnikom Državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić” za životno djelo, za 2012.godinu. Uz djelatnike Stručne službe ovom prigodom čestitke su uputili članovi Radio kluba Rijeka, gospodin Marko Herak ispred Izvršnog odbora Zajednice, te predstavnice Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, gđa Eugenija Perić i Tatjana Benzan. U ugodnom druženju imali smo priliku saznati o počecima g. Pasarića u radioameterizmu kojim se bavi još od svojih gimnazijskih dana.