E-alat za traženje partnerskih udruga u europskim zemljama

E-alat razvijen je kako bi se udrugama, tijelima javne vlasti i privatnim poduzećima zainteresiranima za razvoj suradnje i provedbu projekata olakšao pristup u pronalaženju partnerskih udruga iz europskih zemalja koje djeluju u određenom području.

E-alat za traženje partnerskih udruga u europskim zemljama

E-alat razvijen je kako bi se udrugama, tijelima javne vlasti i privatnim poduzećima zainteresiranima za razvoj suradnje i provedbu projekata olakšao pristup u pronalaženju partnerskih udruga iz europskih zemalja koje djeluju u određenom području. U bazi podataka moguće je pretraživati udruge po zemljama i području djelovanja. Obuhvaćene su države članice Europske unije, zemlje kandidatkinje i potencijalne kandidatkinje za ulazak u EU, zemlje članice Europskog gospodarskog prostora te Gruzija. Područja djelovanja podijeljena su na anti-korupciju i transparentnost, djecu i mlade, razvojnu suradnju i humanitarnu pomoć, obrazovanje, zaštitu okoliša i životinja, ljudska prava, demokraciju i jednake mogućnosti, socijalno poduzetništvo, volonterstvo, umjetnost i kulturu te mnoga druga područja.

E-alat razvijen je u suradnji Europske mreže nacionalnih organizacija civilnoga društva (ENNA Bruxelles) i Centra za informacijske usluge, suradnju i razvoj organizacija civilnoga društva (CNVOS Ljubljana).

Bazu podataka u kojoj se mogu pretraživati udruge koje su zainteresirane za uspostavu međunarodnih partnerstava i provedbu projekata diljem europskih zemalja može se pronaći na sljedećoj mrežnoj poveznici http://ngopartnership.org/.