Izložba maketa u Domu kulture Škrljevo

U Domu kulture održana je tradicionalna ocjenska izložba maketa koju su najavili ispred organizatora Rajko Samueli Kačić iz Hrvatskog časničkog zbora, gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić i ispred suorganizatora Igor Petrović iz Maketarskog kluba Zeppelin. Tehničku potporu izložbi pružila je Zajednica tehničke kulture Rijeka.

Izložba maketa u Domu kulture Škrljevo

 

 


U Domu kulture održana je tradicionalna ocjenska izložba maketa koju su najavili ispred organizatora Rajko Samueli Kačić iz Hrvatskog časničkog zbora, gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić i ispred suorganizatora Igor Petrović iz Maketarskog kluba Zeppelin. Tehničku potporu izložbi pružila je Zajednica tehničke kulture Rijeka. Na izložbi se predstavilo 83 maketara s 164 maketa iz cijele Hrvatske koji su se natjecali u trideset kategorija. Posebna kategorija natjecanja su makete iz Domovinskog rata, Prvog svjetskog rata i juniorske kategorije. Tijekom izložbe izložena je odora i oprema iz Domovinskog rata i dijelovi srušenih zrakoplova.
Od članica Zajednice tehničke kulture Rijeka u ocjenskoj izložbi sudjelovali su u kategoriji zrakoplova iz Prvog svjetskog rata Igor Petrović iz maketarskog kluba Zeppelin osvojivši prvo mjesto, i Robert Simčić modelar CTK-Tehničkog centra mladih u kategoriji drvenih plovila sa maketom “spasioca obale” osvojivši drugo mjesto.