Izrada replika modela Spasilac obale u CTK – Tehničkom centru mladih

U okviru Centra pri kraju je realizacija još jednog interesantnog programa: Izrada replika modela "Spasioca obale" Ivana Luppisa. Voditelj radionice, za ovu priliku je Milivoj Hrelja, dugogodišnji modelar. Modeli se izrađuju tehnologijom lijevanja integralnog poliuretana.

Izrada replika modela Spasilac obale u CTK – Tehničkom centru mladih

U okviru Centra pri kraju je realizacija još jednog interesantnog programa: Izrada replika modela “Spasioca obale” Ivana Luppisa. Voditelj radionice, za ovu priliku je Milivoj Hrelja, dugogodišnji modelar. Modeli se izrađuju tehnologijom lijevanja integralnog poliuretana.

Za tu priliku morali su se izraditi kalupi, a desetak polaznika imalo je prilike po prvi puta susresti se s tehnologijom koja osigurava visoku preciznost izrade elemenata modela. Da bi se naučilo što više, izrađena su dva kalupa – jedan od silikona, a jedan od posebnog tvrdog materijala – oba visoke preciznosti.

Desetak modela koji će se izraditi tijekom radionice dodjeljivati će se dobitnicima Nagrade za životno djelo ZTK Rijeka idućih godina. Kalupi i modeli će biti izloženi na izložbi “Informatika, inovacije, tehnika 2012”.