Izvješće Jedriličarskog kluba “3. maj” o održanim regatama

U organizaciji Jedriličarskog kluba "3. maj" održale su regate:
Regata Sv. Vida (28. i 29. svibnja 2011.),
"Primorska 2011".

Izvješće Jedriličarskog kluba “3. maj” o održanim regatama

“Otvoreno prvenstvo PGŽ – Sveti Vid”
Regata Sv. Vida održala se 28. i 29. svibnja 2011. u organizaciji Jedriličarskog kluba “3. maj”. Odrađeno je svih 5 plovova. Jedrilo se po buri jačine do 20 čvorova. Nastupilo je ukupno 72 jedriličara. Glavnu nagradu jedrilicu Opimist, poklon Primorsko-goranske županije osvojio je najuspješniji klub regate, JK “Opatija”, Opatija.

“Primorska 2011”
Na našoj 30-toj jubilarnoj regati “Primorska” nastupile su 34 jedrilice iz Hrvatske, Slovenije, Češke i Slovačke. Prvi dan jedrilo se po odličnim uvjetima, gotovo nevjerojatno zvuči da se svih 25 milja od Rijeke do Cresa jedrilo sa spinakerom.
U nedjelju, drugi dan, bonaca je presudila da se poredak određuje na pomoćnom u cilju u Porozini.
“Megaenergija”, jedrilica koja se pred dvije godine zvala “Amis”, osvojila je prijelazni pehar kao najbrža jedrilica po realnom vremenu.
Možemo zaključiti da je sportski dio regate i uz mali nedostatak vjetra u nedjelju prošao vrlo uspješno, isto kao i fešta u Cresu koja je ove godine bila u slavljeničkom tonu.
Trideseto jubilarno izdanje ove regate u organizaciji JK “3.maj” prigodno smo proslavili prije i poslije večere, fritulama, kroštulama, tortom i šampanjcem za sve sudionike i uzvanike.
Uz sve to, najbrži brod prvog dana jedrenja tradicionalno je za nagradu dobio pršut kojeg je na zadovoljstvo svih prisutnih odlučio podijeliti sa svim svojim “protivnicima”.