Jabučnjak – iParty 2009.

U subotu, 12. prosinca 2009., s početkom u 18 sati, održat će se drugi po redu iParty - veliko druženje hrvatskih Apple entuzijasta. Događanje organiziraju Jabučnjak - najstariji web za Apple korisnike u Hrvatskoj i PEEK&POKE – riječki muzej informatike. iParty 2009 održat će se u muzeju informatike PEEK&POKE, u centru Rijeke, ulica Ivana Grohovca 2, u blizini katedrale Sv. Vida u Rijeci. Ulaznica je kilogram jabuka! Prikupljene jabuke donirat će se Dječjoj bolnici Kantrida.

Jabučnjak – iParty 2009.

PEEK&POKE – riječki muzej informatike. iParty 2009 održat će se u muzeju informatike PEEK&POKE, u centru Rijeke, ulica Ivana Grohovca 2, u blizini katedrale Sv. Vida u Rijeci. Ulaznica je kilogram jabuka! Prikupljene jabuke donirat će se Dječjoj bolnici Kantrida.

Jabučnjak je neprofitabilan projekt Udruge darovitih informatičara Rijeke (DIR) i već šestu godinu pomaže zaljubljenicima u informatičku tehnologiju. Zamišljen je kao ugodno mjesto razmjene informacija, savjeta i ideja korisnika tehnologija sa znakom jabuke. Kao i prošle godine, očekuju se Macintosh i iPhone korisnici iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Dobrodošli su i svi znatiželjnici.

Ove godine letimo u svemir! Doslovno! Ono “i” u nazivu znači i internacionalno, intelektualno i istraživačko. Ove godine naglasak nije na hardveru i softveru, već na čovjeku, na svim “iLjudima” koji tehnologiju koriste kreativno, za napredak i opće dobro. U tom duhu najavljujemo izuzetne goste – prve astronaute s ovih prostora! To su Miroslav Ambruš-Kiš iz Zagreba i Nebojša Stanojević iz Tuzle. Prvi je računalni pionir, novinar, alpinist – i igrom slučaja – glavni urednik Jabučnjaka. Drugi je samostalni TV producent, pustolov i svjetski putnik. Obojica pripadaju međunarodnoj udruzi Human Synergy Project, koja je sastavni dio tima Synergy Moon. Taj se međunarodni tim znanstvenika, raketnih inženjera, kompjuteraša i pustolova natječe za Google Lunar X PRIZE. Istovremeno, ova su dvojica prvi svemirski putnici koji će 2011. godine poletjeti u Zemljinu orbitu na 12-satni let potpuno privatno
konstruiranim i izgrađenim svemirskim brodom! Ovom prilikom oni će prvi put javnosti predstaviti planove i pojedinosti tih dviju misija. Ovime im uredništvo Jabučnjaka i muzej informatike PEEK&POKE na svoj način daju potporu!

iParty 2009 će se moći pratiti i uživo putem Interneta u formi video webcasta (adresa će biti objavljena na Jabučnjaku i PEEK&POKE web stranici).

Pridružite nam se uz tradicionalni slogan – ZAGRIZI! 🙂