Karnevalsko ludilo na kotačima

Autoklub RI autosport, osmu godinu za redom, organizira dojmljivu i specifičnu međunarodnu karnevalsko-turističko-sportsku manifestaciju jedinstvena imena „8. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2017.“ u subotu 21.siječnja.

Karnevalsko ludilo na kotačima

 

 

Tradicijski običaji ponovo zaokupljaju pažnju svih koji drže do maškara i karnevala na širem području Kvarnera. Podizanjem pusta u malim mjestima kvarnerskog zaleđa, oglašuju se i zvona, a niti oktanski zaljubljenici ovih dana ne miruju.
Početak svake kalendarske godine, poslije višednevnih blagdana s prekidima, obilježava novo karnevalsko ludilo.
Na južnoameričkom kontinentu završio je „brutalni“ Dakar rally, a ovog tjedna vozi se najljepši svjetski Monte Carlo rally. Istovremeno oktanci se bude i na Kvarneru, pod maskom.
Autoklub RI autosport, osmu godinu za redom, organizira dojmljivu i specifičnu međunarodnu karnevalsko-turističko-sportsku manifestaciju jedinstvena imena „8. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2017.“ u subotu 21.siječnja.
Iz Viškova skupina šarenih prometala na dva,tri,četiri i više kotača nastavit će put do srca Kastva – izvorišta „europskog pješačkog puta“. Spuštaju se potom do dobrih ljudi Frlanije na putu do oktanskog i zvončarskog „velegrada“ Matulja, ove godine na prostoru između škole i sportske dvorane.I sve će potom završiti u Opatiji bajnoj – „staroj dami hrvatskog turizma“, biseru Kvarnera. Sva su sudjelujuća vozila registrirana, maškarana, kao i njihovi vozači, te brojna pratnja. Očekuje 30-tak vozila sa stotinjak sudionika, a uz domaće već tradicionalno dolazak su najavili i gosti iz Italije i Slovenije.
Gradski i općinski očevi i majke Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Matulji i Grada Opatije, ujedno pokrovitelji manifestacije izuzetnom su podrškom organizatorima i sudionicima otvorili „mala vrata velikog putovanja“, od Halubja do Liburnije, uz nemjerljiv doprinos pripadajućih turističkih zajednica koje su supokrovitelji. Zanimljivu priču na kotačima pod maskom podržava i pokrovitelj Primorsko-goranska županija. Osiguravatelj je riječko „Croatia osiguranje“, mjeritelji vremena „Adriatic timing“, a partneri u manifestaciji „Autocentar Marinići“ i Rivijera Opatija. Medijski partneri su Novi list, www.poduckun.net, www.automania.hr, www.automanija com i www.riautosport.hr.
Okupljanje sudionika je u Viškovu na parkiralištu „Milihovo“ gdje se vozi i prvi ispit spretnosti sa startom u 10 sati. Drugi je ispit u centru Matulja u 13 sati, ispod osnovne škole. Clj i završno proglašenje s brojnim nagradama, za sportske rezultate i maškarane dojmove, je u Opatiji na kupalištu Slatina oko 15 sati. (m)