Korzo ukrasio prototip prvog domaćeg električnog automobila

U sklopu manifestacije "Rijeka 2010. godine druge odiseje " i organizatora Udruge građana "Calculus", na Korzu se uživo mogao vidjeti koncept prvog hrvatskog električnog automobila – Doking XD.

Korzo ukrasio prototip prvog domaćeg električnog automobila

U sklopu manifestacije “Rijeka 2010. godine druge odiseje ” i organizatora Udruge građana “Calculus”, na Korzu se uživo mogao vidjeti koncept prvog hrvatskog električnog automobila – Doking XD.

Pored monolita na Korzu, koji simbolizira razvoj, inteligenciju i napredak, predstavljen je koncept prvog hrvatskog električnog automobila “XD”. Vozilo atraktivnog dizajna i sjajnih prefomansi, djelo je tvrtke “Dok-Ing”, proizvođača specijalne opreme poznatog po strojevima za razminiravanje. XD je koncept električnog vozila s tri sjedala i snažnim električnim motorom koji je sposoban postići ubrzanje od 0 do 100km/h u 7,7 sekundi. XD je male i praktične dužine (2,8 metara), ali zadržava udobnu unutrašnjost (širina 1.7 metara, visina 1.6 metara). Dizajn, koji je na Korzu plijenio pažnju prolaznika, djelo je Ogora Jurića. Uz nultnu emisiju CO2, te prosječna potrošnja na sto kilometara oko pola kune.

XD su na Korzu predstavili Svetozar Nilović iz Udruge građana “Calculus”, organizator programa “Rijeka 2010 godine druge odiseje”, te Zoran Bošković, iz tvrtke “Dok Ing”.