Mjesec astronautike Rijeka 2012.

 Od 12.10. do 13.11.2012. u Astronomskom centru Rijeka održava se manifestacija pod nazivom MJESEC ASTRONAUTIKE u organizaciji Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza (HARS) te suorganizatora HZTK, Akademsko astronomskog društva Rijeka (AADR) i Astronomsko astronautičkog društva Zadar (AADZ).

Mjesec astronautike Rijeka 2012.

Od 12.10. do 13.11.2012. u Astronomskom centru Rijeka održava se manifestacija pod nazivom MJESEC ASTRONAUTIKE u organizaciji Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza (HARS) te suorganizatora HZTK, Akademsko astronomskog društva Rijeka (AADR)i Astronomsko astronautičkog društva Zadar (AADZ). Ova manifestacija ima tradiciju održavanja preko 40 godina sa ciljem popularizacije astronautike, raketne tehnike i raketnog modelarstva kroz razna predavanja koja su tematikom vezana za ova područja te izložbom fotografija /autori D. Lozovina., K. Pavleš i I. Dijan koji je ujedno i autor postave/ o razvoju astronautike od prvih sovjetskih i američkih svemirskih letjelica pa sve do današnjih nevjerovatnih podviga „malih svemirskih divova“ koji nam svakodnevno iz dalekog svemirskog prostranstva šalju sve više podataka iz kojih saznajemo kako je nastao i kako se razvija Svemir.

Nakon što smo sa ovom manifestacijom proteklih godina obišli Garešnicu, Zadar, Obrovac, Zagreb, Pulu,Vinkovce i mnoge druge gradove sa ciljem popularizacije atronautike, raketne tehnike i raketnog modelarstva stigli smo u Rijeku kako bi promovirali astronautiku i zainteresirali mlade naraštaje, a naročito osnovce, za raketnu tehniku i raketno modelarstvo koje je nekada bilo popularno u vašem gradu čiji su sugrađani jedni od pionira raketarstva u Hrvatskoj.

koordinator M.A.

Ivo Dijan, tajnik AADZ-a

/GSM 091-538-56-22/

ivo@aadz.hr

 

 

 

PREDAVANJA

petak 12.10.2012. Miljenko Smokvina „Razvoj raketne tehnike u Rijeci”

utorak 16.10.2012. Dinko Brautović AAD Ri „Istraživanje Marsa roverima i sondama“

utorak 23.10.2012. Alen Ožbolt AAD Ri „Voda na Zemlji“

ponedjeljak 05.11.2012. Ante Radonić “Privatne rakete i svemirski brodovi”

utorak 13.11.2012. Korado Korlević “Nas put prema zvijezdama?- sljedećih tisuću godina astronautike”