Na konferenciji za medije najavljen je 7. riječki Aeromiting

U Info centru Grada Rijeke održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen Aeromiting 2011., koji se drugu godinu za redom održava nad akvatorijem kompleksa Bazeni Kantrida. O novostima u programu Aeromitinga, atraktivnim popratnim događanjima za građane, te ostalim zanimljivostima medije su upoznali Veljko Karabaić, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Kazimir Mihić, tajnik i Silvano Skočaj, stručni suradnik Zajednice tehničke kulture Rijeka, te g. Zlatko Vukičević ispred Zrakoplovnog društva "Krila Kvarnera".

Na konferenciji za medije najavljen je 7. riječki Aeromiting

U Info centru Grada Rijeke održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen Aeromiting 2011., koji se drugu godinu za redom održava nad akvatorijem kompleksa Bazeni Kantrida.
O novostima u programu Aeromitinga, atraktivnim popratnim događanjima za građane, te ostalim zanimljivostima medije su upoznali Veljko Karabaić, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Kazimir Mihić, tajnik i Silvano Skočaj, stručni suradnik Zajednice tehničke kulture Rijeka, te g. Zlatko Vukičević ispred Zrakoplovnog društva “Krila Kvarnera”.

I ove godine program Aeromitinga velikim će dijelom biti ispunjen zrakoplovnim akrobacijama najboljih svjetskih asova, koji će se izmjenjivati svakih deset minuta. Program je dostupan na službenoj stranici manifestacije www.aeromiting.hr

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a nedaleko od mjesta odvijanja Aeromitinga osiguran je i besplatan parking na parkiralištu Stadiona Kantrida. Prostor za gledatelje osiguran je na sunčalištu bazena, te na cijelom obalnom pojasu ispod bazenskog kompleksa.

Aeromiting 2011. najaviti će prezentacija jedrilice Jantar Jedriličarskog kluba “Krila Kvarnera”, koja će biti izložena na Jadranskom trgu u subotu 11.06. i to od 8 do 17 sati. Riječki Aeromiting tako će i ove godine biti izvanredna prilika za prikaz djelovanja i postignuća svih udruga, članica Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera. Riječanima će na raspolaganju cijelo vrijeme stajati dva člana kluba, koji će odgovarati na sva pitanja o jedrilici i klubu, te dijeliti letke s programom Aeromitinga 2011.

Manifestacija ima i prateće sadržaje koji će se odvijati u sklopu Bazena Kantrida. Na ulazu kraj recepcije biti će postavljena izložba članica Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera, te dodjela priznanja sponzorima koji su pomogli projekt Era teama -izrada elektroautomobila na pogon Bosh bušilica. Ispred kompleksa Bazeni Kantrida, promidžbeni tim Područnog odjela za poslove obrane Rijeka postaviti će službeni info pult MORH-a s promidžbenim materijalima za programe školovanja i stipendiranja MORH-a s naglaskom na informiranje o načinu prijavljivanja i školovanja za vojne pilote. U samom akvatoriju Bazeni Kantrida, po prvi puta program Aeromitinga biti će obogaćen sadržajem na moru, koji obuhvaća članice ZTK Rijeka čija je djelatnost vezana uz more. To su udruge: Pomorsko športsko društvo Pećine, Jedriličarski klub 3. maj, Klub za sportski ribolov na moru 3. maj, Sportsko ribolovno društvo Kantrida, Klub podvodnih aktivnosti 3. maj, Športsko ribolovno društvo Luben i Športsko ribolovno društvo Viktor Lenac, koje će sa otprilike 10-15 plovila po klubu biti usidreni u označenom koridoru.

Jedriličarski klub 3. maj organizirati će sidrenje plovila i označavanje koridora svojim signalnim bovama, dok će Klub za sportski ribolov na moru 3. maj organizirati i održati tijekom manifestacije otvoreno prvenstvo u udičarenju za juniore. Za nesmetano i sigurno odvijanje programa angažirani su ronioci Kluba podvodnih aktivnosti 3. maj, koji će osigurati dežurstvo Kluba sa brodom „Andrej“ .
Modelarska radiona Tehničkog centra mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka ovom će prilikom prezentirati klizače Maestral izrađene tijekom godine na tečajevima koje seu pohađali učenici osnovnih škola grada Rijeke u sklopu vannastavnih aktivnosti.

Riječki Aeromiting 2011. biti će održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Ive Josipovića, te pokroviteljstom Grada Rijeke.
Organizaciju Aeromitinga pomogli su: Dezinsekcija Rijeka, Pomorska policija Rijeka, Rijeka sport, Rijeka promet, Lučka kapetanija Rijeka, Johnson servis Preluk, Zračna luka Rijeka d.o.o., Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke, MUP-RH PU-PGŽ. Službeno vozilo osigurao je ARK Mihelić, ovlašteni zastupnik Citorena za PGŽ, koji će tom prigodom na ulazu u kompleks Bezeni Kantrida prezentirati najnoviju gamu svojih vozila.

Medijski pokrovitelji su: Novi list, Kanal Ri, Ri TV, Radio Rijeka, Rijeka Klik (internetski portal), Teklić.