Na konferenciji za medije najavljena izložba „Ukroćena struja“ i podjela Nagrada i priznanja ZTK Rijeka za 2013.g.

U Informativnom centru Grada Rijeke održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena izložba „Ukroćena struja“ o životu i djelu Nikole Tesle, kao pratećem sadržaju podjele Nagrada i priznanja Zajednice tehničke kulture Rijeka za 2013. g.

Na konferenciji za medije najavljena izložba „Ukroćena struja“ i podjela Nagrada i priznanja ZTK Rijeka za 2013.g.

 

u Informativnom centru Grada Rijeke održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena izložba „Ukroćena struja“ o životu i djelu Nikole Tesle.

O izložbi, kao pratećem sadržaju podjele Nagrada i priznanja Zajednice tehničke kulture Rijeka 2013.g. na konferenciji za medije govorili su g. Veljko Karabaić, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, g. Kazmir Mihić, tajnik Zajednice tehničke kulture Rijeka i g. Silvano Skočaj, stručni suradnik Zajednice.

Ove godine u svijetu se obilježava 70. obljetnica smrti jednog od najvećih svjetskih znanstvenika, inovatora i utemeljitelja suvremene tehničke civilizacije. 7. siječnja 1943. godine u New Yorku je u dobi od 87 godina umro Nikola Tesla. Zajednica tehničke kulture Rijeka želi izložbom “Ukroćena struja” o životu i djelu Nikole Tesle dati svoj doprinos u obilježavanju ove obljetnice, kao što je to učinila i 2006.g. povodom 150. obljetnice Teslinog rođenja. U ovom projektu partneri Zajednice su: Tehniški muzej Slovenije, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Savez riječkih inovatora, te Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci koja sudjeluje sa zbirkom povijesnih učila iz fizike i matematike.
Izložba je ujedno prateći program svečane podjele Nagrada i priznanja Zajednice tehničke kulture Rijeka, koji se četvrtu godinu za redom održava u prostoru Povijesnog i pomorskog muzeja Hrvatskog primorja.

Nagrade i priznanja dodjeljuju se odlukom Izvršnog odbora zaslužnim pojedincima, udrugama članicama, te ostalim pravnim osobama koje su tijekom godine dale doprinos provedbi programa tehničke kulture grada Rijeke. Ovaj program provodi se u kontinuitetu od 1995.g., a do sada je nagrađeno cca 200 fizičkih i pravnih osoba.
Program se održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i supokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.
Otvaranje izložbe «Ukroćena struja» održat će se 11. prosinca 2013.g. u 18,00 sati, u atriju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja.
Radno vrijeme izložbe:
11.12.2013. – 13.12.2013.
od 9 do 20 sati