Na Korzu održan drugi po redu Dan tehničke kulture

ZTKRijeka zahvaljuje svim članicama, osnovnim i srednjim školama, Grawe osiguranju kao sponzoru programa, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke, medijima, te ostalim sudionicima koji su dali doprinos pripremi i održavanju jednodnevnog programa pod nazivom "Dan tehničke kulture na Korzu 2014.", održanog 21. svibnja od 10 do 18 sati.

Na Korzu održan drugi po redu Dan tehničke kulture

 

 

 

ZTKRijeka zahvaljuje svim članicama, osnovnim i srednjim školama, Grawe osiguranju kao sponzoru programa, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke, medijima, te ostalim sudionicima koji su dali doprinos pripremi i održavanju jednodnevnog programa pod nazivom “Dan tehničke kulture na Korzu 2014.”, održanog 21. svibnja od 10 do 18 sati.
Uz mnogobrojne uzvanike, otvaranju su nazočili gradonačelnik Grada Rijeke mr.sc. Vojko Obersnel i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture prof.dr.sc. Ante Markotić.
Ovom prilikom Zajednica je promovirala stvaralaštvo svoje 62 članice, od kojih je njih 21 prihvatilo direktno učešće. Posebne atrakcije ovogodišnjeg Dana tehničke kulture na Korzu bile su prezentacija gotovih modela aviona uz pokaznu radionicu koju je održao g. Tomislav Kreutz, član modelarskog kluba iz Hamburga (Deutscher modellflieger verband e.v.) i prezentacija sekcije vezista iz sastava Hrvatskog časničkog zbora Grada Rijeke.

Cilj ovog jednodnevnog programa s dinamičkim prikazom aktivnosti je poticanje mladeži i građana na uključivanje u jednu od niza tehničkih aktivnosti koje se nude te tako osmisle svoje slobodno vrijeme i dodatno se obrazuju.
Program je kao i prošle godine privukao veliki interes posjetilaca, a osobit doprinos dale su osnovne i srednje škole koje su organiziranim dolaskom sudjelovale na različitim pokaznim radionicama, a to su: OŠ Srdoči, Belvedere, Nikola Tesla, Centar, Kozala, Eugen Kumičić, Čavle, Vladimir Gortan i Zamet, te srednje Tehnička škole za strojarstvo i brodogradnju, Elektroindustrijska i obrtnička škola, Prva hrvatska sušačka gimnazija u Rijeci, te Dječji dom Tić.
Ovaj program Zajednice tehničke kulture Rijeka podupire Grad Rijeka putem programa Javnih potreba u tehničkoj kulturi.