Najava 2. Rijeka Nautic show

Postavljanjem izložbe fotografija s prvog Rijeka Nautic Showa u izlozima Grada Rijeke započinju događanja vezana uz predstojeći, drugi po redu Rijeka Nautic Show kojeg su najavili sudionici presice u salonu Grada Rijeke.

Najava 2. Rijeka Nautic show

 

Postavljanjem izložbe fotografija s prvog Rijeka Nautic Showa u izlozima Grada Rijeke započinju događanja vezana uz predstojeći, drugi po redu Rijeka Nautic Show kojeg su najavili sudionici presice u salonu Grada Rijeke.

Drugi Rijeka Nautic Show, koji osim što je obnovio tradiciju sajamskih aktivnosti u Rijeci, atraktivnim sadržajima postaje i značajan turistički događaj održavat će se na prostoru Gata Karoline Riječke i dijela Rive Boduli od 26. do 28. rujna 2014.
Radno vrijeme sajma je u petak od 11 do 20 sati, u subotu od 9 do 20 sati, a u nedjelju od 9 do 18 sati. Cijena ulaznice za posjetitelje je 10 kn. Kupnjom ulaznice ostvaruju se brojne pogodnosti – degustacije, besplatne vožnje brodom „Vila Velebita“ i trimaranom (Glass boat) u vlasništvu tvrtke AB-ING Optimum, razgled ophodnog ratnog broda i diverzantske podmornice Ministarstva obrane, kao i sudjelovanje na različitim zanimljivim predavanjima, radionicama.
U organizaciji Zajednice tehničke kulture Rijeka biti će postavljena izložba tehničkog stvaralaštva gdje su aktivno sudjelovanje uzele članice Zajednice: Foto klub Rijeka koji će postaviti izložbu fotografija uz promotivni materija, Športsko ribolovno društvo Luben, Jedriličarski klub 3. maj koji će u subotu održati klubsku regatu sa startom u 11 sati, Udruga brodomaketara Liburno, Radio klub Rijeka, te prezentacija modelarske radionice CTK-Tehničkog centra mladih. Također, biti će postavljena i izložba inovacija u nautici i pomorstvu gdje će se predstaviti inovatori iz županija Primorsko-goranske, Istarske, Karlovačke i Splitsko-dalmatinske. Svoja plovila, proizvode, usluge i različitu opremu za brodove i njihove vlasnike predstavit će 55 izlagača, a najavljeno je predstavljanje čak 37 plovila, većinom manjih.
Glavni sponzor sajma, tvrtka ACI d.d. također je osigurala različite atraktivne prateće sadržaje za izlagače i posjetitelje, među kojima svakako treba istaknuti demonstraciju ronjenja za posjetitelje u bazenu i razgledavanje podvodne izložbe Pogled u plavo, u organizaciji udruge Nemo Adria. Svoj nastup u bazenu uz laser show najavile su i sinkro plivačice PK Primorje – Aqua Maris.
Grad Rijeka glavni je pokrovitelj Rijeka Nautic Showa i nositelj organizacijskih aktivnosti. Uz Zajednicu tehničke kulture Rijeka, suorganizator sajma je i Lučka uprava Rijeka koja će na sajmu predstaviti svoje razvojne projekte. Pokrovitelji sajma Hrvatska gospodarska komora, Luka Rijeka, Primorsko – goranska županija i Turistička zajednica grada Rijeke.
Vrijedan doprinos sadržajima i organizaciji dali su i ostali sponzori – Croatia osiguranje, Jadrolinija, Luka Rijeka, Grawe, Ožujsko, Gardens i Molo longo.
Program događanja kao i sve dodatne informacije i kontakte potražite na internetskoj stranici sajma: rijeka-nautic.com