Najava: Dani tehničke kulture u Osnovnoj školi “Podmurvice”

Planskim programom osnovno školskog obrazovanja sati tehničke kulture provode se samo u teoretskom obliku. Radi upoznavanja što većeg broja učenika sa aktivnostima Zajednice tehničke kulture i njezinih članica i upotpunjenju teoretskih znanja dobivenih na satima tehničkog odgoja, pokrenut je projekt "Dani tehničke kulture u osnovnim školama u Gradu Rijeci", gdje će mentori i dosadašnji uspješni polaznici tečaja demonstrirati naučene vještine i time popularizirati tehničko stvaralaštvo mladih.

Najava: Dani tehničke kulture u Osnovnoj školi “Podmurvice”

Planskim programom osnovno školskog obrazovanja sati tehničke kulture provode se samo u teoretskom obliku. Radi upoznavanja što većeg broja učenika sa aktivnostima Zajednice tehničke kulture i njezinih članica i upotpunjenju teoretskih znanja dobivenih na satima tehničkog odgoja, pokrenut je projekt “Dani tehničke kulture u osnovnim školama u Gradu Rijeci”, gdje će mentori i dosadašnji uspješni polaznici tečaja demonstrirati naučene vještine i time popularizirati tehničko stvaralaštvo mladih.

 

U projektu sudjeluju učenici od petog do osmog razreda.
Projekt se nastavlja u O.Š. Podmurvice. Prezentacija će se odvijati u holu škole od 12.-14. listopada svakodnevno u vremenu od 11.00 do 13.15 sati

Ovom prigodom predstaviti će se članice Zajednice tehničke kultureRijeka:
Foto klub Rijeka – fotografija – Što je to kamera obskura?
IN klub inovatora Rijeka – škola elektronike
Tehnički centar mladih – izrada modela aviončića (klizač)

Prednost ovakve prezentacije tehničke kulture ogleda se u samom pristupu popularizaciji tehničke kulture – dolaskom u škole i aktivnim sudjelovanjem učenika u izradi modela pripremljenih za ovaj projekt.

U ostvarivanju ovog projekta brinuti će se djelatne stručne osobe i volonteri u tehničkoj kulturi, te zaposlenici Zajednice tehničke kulture Rijeka.