Najava predavanja u Astronomskom centru pod nazivom “Kozmologija danas”

U sklopu obilježavanja Međunarodne godine astronomije, Akademsko astronomsko društvo Rijeka organizira izvanredno predavanje pod nazivom "Kozmologija danas", koje će se održati u petak, 27. studenog 2009. godine u 20,30 sati.

Najava predavanja u Astronomskom centru pod nazivom “Kozmologija danas”

U sklopu obilježavanja Međunarodne godine astronomije, Akademsko astronomsko društvo Rijeka organizira izvanredno predavanje pod nazivom “Kozmologija danas”, koje će se održati u petak, 27. studenog 2009. godine u 20,30 sati.

Predavanje će održati prof. dr. sc. Predrag Dominis Prester, izvanredni profesor na Odjelu za fiziku Sveučilišta u Rijeci. Prije toga, radio je kao docent na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, te dvije godine kao stipendist A. von Humboldt Fondacije na Albert Einstein Institutu u Golmu (Njemačka). Bavi se teorijskom fizikom elementarnih čestica, a u posljednje vrijeme fizikom crnih rupa i teorijom superstruna. U predavanju će se opisati najnovije spoznaje u razumijevanju našega svemira, što možemo zaključiti o njegovoj prošlosti i kako ona utječe na njegovu budućnost, te pokazati kako ova istraživanja povezuju dvije naizgled potpuno različite grane fizike – astronomiju i fiziku elementarnih čestica.

Ulaznica je 10,00 kn, a djeca do 10 godina imaju ulaz besplatan.