Ocjensko spretnosne vožnje u organizaciji autokluba „RI autosport“

Ovogodišnja sezona bazne automobilističke discipline ocjenskih vožnji sastoji se od svega tri natjecanja. Početkom srpnja dva su održana u istom danu u Kumrovcu, da bi sezonu organizacijom „3. Ocjensko-spretnosnih vožnji - Kvarner 2012.“ na Aerodromu Grobničko polje zaključili sportski radnici riječkog Autokluba „RI autosport“ u subotu 25. kolovoza.

Ocjensko spretnosne vožnje u organizaciji autokluba „RI autosport”

 

Antun Laušin (snimio M. Krpan)

 

Ovogodišnja sezona bazne automobilističke discipline ocjenskih vožnji sastoji se od svega tri natjecanja. Početkom srpnja dva su održana u istom danu u Kumrovcu, da bi sezonu organizacijom „3. Ocjensko-spretnosnih vožnji – Kvarner 2012.“ na Aerodromu Grobničko polje zaključili sportski radnici riječkog Autokluba „RI autosport“ u subotu 25. kolovoza. Uspjeli su u nakani da okupe dostatan broj sudionika za bodovanje Prvenstva Republike Hrvatske, dok će svega petorica vozača sakupljati bodove i za Prvenstvo auto i kartuing lige Zapad.

Prijavljeno je 16 vozača iz devet klubova raspoređenih u dvije klase prema ukupnoj duljini vozila – do 3.900 i preko 3.900 mm. Favorit natjecanja, a i cijele sezone najtrofejniji je automobilist Hrvatske u disciplinama među čunjevima. Samoborac Antun Laušin pred novim je osvajanjem ukupnog naslova državnog prvaka i pobjednika klase 1. Biti će to samo jedan naslov u njegovu nizu protekla dva desetljeća. Naslov viceprvaka države, ali i pobjednika klase 2 duljih automobila smiješi se Marku Palijanu iz zagrebačke „Dubrave“, dok će o trećoj stepenici pobjedničkog postolja PH odlučivati mladi vozači Igor Mandić (Zanatlija), te Vedran Delimar i Ivan Vadla iz AK „Stubaki“. Ove je godine sa poligona OSV-a izostala trofejna ekipa višestrukih državnih pojedinačnih, ekipnih i timskih prvaka Autokluba „RI autosport“ predvođena obitelji Božičević prepuštajući tako pobjede uglavnom vozačima klubova zagrebačkog okruženja.

Natjecanje na Aerodromu Grobničko polje sa poligonom vožnje za pet posebnih ispita spretnosti na prostoru stajanke aviona ispred hangara održava se pod pokroviteljstvom Općine Čavle i uz suport Turističke zajednice Grada Rijeke, Zajednice sportova Primorsko-goranske županije, Zrakoplovnog društva „Krila Kvarnera“, Vodogradnja d.o.o. i Karting centra Rijeka-Preluk.

Okupljanje sudionika, verifikacija i tehnički prijem je od 9 sati, svečano otvaranje u 11,45, a start prvog ispita spretnosti u 12 sati. Proglašenje rezultata i podjela nagrada najuspješnijima očekuje se oko 16,30 sati.