Održan Festival tehničke kulture u Zagrebu

ZTK Rijeka temeljem poziva sudjelovala je na Festivalu tehničke kulture, održanom u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture od 23.-25. svibnja ove godine u Zagrebu.

Održan Festival tehničke kulture u Zagrebu

 

ZTK Rijeka temeljem poziva sudjelovala je na Festivalu tehničke kulture, održanom u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture od 23.-25. svibnja ove godine u Zagrebu. Ovom prigodom omogućeno je članovima AAD Rijeka da održe niz prezentacija iz područja astrofotografije prikazujući posjetiteljima na platnu, osobito djeci školskog uzrasta snimke nebeskih objekata koje su članovi snimili pomoću teleskopa. Održano je i nekoliko prezentacija – radionica iz područja rada s teleskopima tijekom koje su posjetitelji bili upoznati s osnovnim tipovima teleskopa i njihovom primjenom.
Tijekom cijelog poslijepodneva u parku ispred Doma za sve zainteresirane posjetitelje organizirano je promatranje Sunca pomoću prijenosnog teleskopa. Više informacija o astronomiji, ali i tehničkoj kulturi grada Rijeke bilo je dostupno putem biltena IIT ZTK Rijeka i časopisa AAD „Polaris“.