Održana konferencija za novinare povodom 10. jubilarne izložbe Informatika, inovacije, tehnika

Na konferenciji za novinare, koja je Info centru Grada Rijeke održana u ponedjeljak, 21.11.2011.g. s početkom u 10 sati, najavljena je 10. jubilarna izložba "Informatika, inovacije, tehnika". Program koji se odvija u sklopu Dana tehničke kulture 2011, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, najavili su g. Veljko Karabaić, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Kazimir Mihić, tajnik ZTK Rijeka i Silvano Skočaj, stručni suradnik Zajednice.

Održana konferencija za novinare povodom 10. jubilarne izložbe Informatika, inovacije, tehnika

Na konferenciji za novinare, koja je Info centru Grada Rijeke održana u ponedjeljak, 21.11.2011.g. s početkom u 10 sati, najavljena je 10. jubilarna izložba “Informatika, inovacije, tehnika”.
Program koji se odvija u sklopu Dana tehničke kulture 2011, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, najavili su g. Veljko Karabaić, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Kazimir Mihić, tajnik ZTK Rijeka i Silvano Skočaj, stručni suradnik Zajednice.

Izložbu su u početku zajednički potakli Centar tehničke kulture Rijeka i IN klub inovatora Rijeka, a uključenjem ostalih udruga nakon tri godine i osiguranjem značajnije potpore Grada Rijeke, ista je prepuštena organizaciji Zajednice tehničke kulture Rijeka. Danas je to manifestacija na kojoj udruge strukovnih grana rado sudjeluju, a posjetitelji je prepoznaju kao mjesto na kojem se mogu upoznati s najnovijim postignućima riječkih udruga. Svake godine u izložbenom salonu i dvorani Filodrammatice, na oko 300 m2 profesionalno uređenog prostora, uz predstavnike udruga grupiranih u 12 strukovnih grana tehničke kulture, sudjeluju i gosti. S obzirom na projekte koji se zajednički raliziraju, ove godine u manjem obimu će se predstaviti Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja sa eksponatima iz fundusa muzeja i to sa povijesnim inovacijama pri izradi prvog riječkog torpeda.

Službeno otvaranje izložbe održati će se u velikoj dvorani Filodrammatice u srijedu, 23.11.2011.g. s početkom u 11 sati. Izložba će biti otvorena od 23. do 25. studenog 2011.g., a radno vrijeme izložbe je dvokratno, od 10 -13 sati i od 17-20 sati. Ulaz je besplatan.