Održana Modelarska liga – natjecanje mladih modelara na županijskoj razini

Polaznici modelarske radionice CTK-Tehničkog centra mladih Ante Vrkić i Marino Odorčić osvojili su prvo mjesto na županijskom natjecanju u izradi uporabne tehničke tvorevine – uskršnje košarica za pisanice i time osigurali odlazak na državno natjecanje u svibnju mjesecu koje će se održati u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Održana Modelarska liga – natjecanje mladih modelara na županijskoj razini

 

 

 

 

Polaznici modelarske radionice CTK-Tehničkog centra mladih Ante Vrkić i Marino Odorčić osvojili su prvo mjesto na županijskom natjecanju u izradi uporabne tehničke tvorevine – uskršnje košarica za pisanice i time osigurali odlazak na državno natjecanje u svibnju mjesecu koje će se održati u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. Domaćin natjecanja na županijskoj razini bio je Dom mladih. Na natjecanju je sudjelovalo 10 ekipa sa dva učenika. Sudionici natjecanja bili su učenici od 5-7 razreda sa njihovim mentorima. Modelarska liga provodi se na način da natjecatelji unutar svake ekipe izrađuju jedan projektni zadatak tijekom tri puna sata, dijeleći poslove prema sposobnostima.
Ciljevi su Modelarske lige potaknuti razvoj tehničkih znanja i vještina, kao i razvoj motorike, kreativnosti i timskog rada, a time i opredjeljenje učenika za izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja.