Održana Robo trka na prstenac

Održavanjem prve Robo trke na prstenac u gradu Krku započet je jedan oblik popularizacije robotike i tehničke kulture koji uključuje druženje učenika, razvijanje vještina i nezaobilaznu suradnju, kako učenika tako i njihovih učitelja.

Održana Robo trka na prstenac

 

 

Održavanjem prve Robo trke na prstenac u gradu Krku započet je jedan oblik popularizacije robotike i tehničke kulture koji uključuje druženje učenika, razvijanje vještina i nezaobilaznu suradnju, kako učenika tako i njihovih učitelja. Natjecanje je osmišljeno za učenike osnovnih škola s ciljem popularizacije robotike. Ideja se temelji na tradicionalnoj Trci na prstenac i čuvenoj Sinjskoj alci te postojećem učeničkom natjecanju Robotička alka. U osmišljavanju i organizaciji prve Robo trke na prstenac sudjelovalo je više učitelja tehničke kulture i informatike iz Istarske i Primorsko-goranske županije uz podršku višeg savjetnika Eugena Bana iz Agencije za odgoj i obrazovanje.
U utrci su sudjelovali i školski timovi OŠ Zamet sa učenicima Lucijom Barbarić, Mario Prpić i Ante Debelić, i učenici OŠ Vladimir Gortan  David Mirošević, Sanjin Krišković i Dorian Josipović.
Pomoć i podršku u organizaciji i provedbi natjecanja pružila je i ZTK Rijeka.
Najavljujemo održavanje 2. Robotrke na prstenac koja će se održati 29. lipnja u OŠ Čavle i pozivamo sve zainteresirane da se uključe.