Održana svečana dodjela Državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2014. godinu.

Državnom nagradom tehničke kulture "Faust Vrančić" za životno djelo nagrađen je prof. dr. sc. Petar Biljanović iz Udruge inovatora Hrvatske, Zagreb, inače jedan od osnivača članice Mipro. Sa zadovoljstvom ističemo da je Godišnja Državna nagrada "Faust Vrančić" za 2014. dodjeljena gospođi Ružici Kamenjašević, aktivnoj suradnici, članici IN kluba inovatora Rijeka i Saveza riječkih inovatora, a na prijedlog Zajednice tehničke kulturu Rijeka.

Održana svečana dodjela Državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2014. godinu.


 

U ponedjeljak, 9. studenoga 2015., u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održana je svečana dodjela Državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2014. godinu.
Dodijeljena je jedna nagrada za životno djelo, osam godišnjih nagrada pojedincima i jedna godišnja nagrada grupi pojedinaca te četiri godišnje nagrade udrugama tehničke kulture i drugim pravnim osobama. Državnom nagradom tehničke kulture “Faust Vrančić” za životno djelo nagrađen je prof. dr. sc. Petar Biljanović iz Udruge inovatora Hrvatske, Zagreb, inače jedan od osnivača članice Mipro. Sa zadovoljstvom ističemo da je Godišnja Državna nagrada “Faust Vrančić” za 2014. dodjeljena gospođi Ružici Kamenjašević, aktivnoj suradnici, članici IN kluba inovatora Rijeka i Saveza riječkih inovatora, a na prijedlog Zajednice tehničke kulturu Rijeka. Gospođa Kamenjašević dugi niz godina radi kao voditelj sekcije elektrotehničari-inovatori, te kao mentor nadarenim učenicima realizira mnogobrojne projekte od kojih je većina nagađena na državnoj i svjetskoj razini. Ovo visoko priznanje gospođi Kamenjašević dodjeljeno je za razvoj i unapređivanje inventivnog rada u Republici Hrvatskoj.