Održana svečanost podjele nagrada i priznanja Zajednice tehničke kulture Rijeka

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, u srijedu 12.12.2012.g. otvorena je izložba "Jurij Juraj Vega", prateći sadržaj svečane podjele nagrada i priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama članicama, te ostalim pravnim osobama koje su tijekom godine dale doprinos provedbi programa tehničke kulture grada Rijeke.

Održana svečanost podjele nagrada i priznanja Zajednice tehničke kulture Rijeka

 

 

 

 

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, u srijedu 12.12.2012.g. otvorena je izložba “Jurij Juraj Vega”, prateći sadržaj svečane podjele nagrada i priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama članicama, te ostalim pravnim osobama koje su tijekom godine dale doprinos provedbi programa tehničke kulture grada Rijeke. Svečanost kojoj su nazočili mnogobrojni uzvanici i suradnici iz tehničke kulture grada Rijeke, održana je u Mramornoj dvorani Pomorskog muzeja. Predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture prof.dr.sc. Ante Markotić u nadahnutom govoru čestitao je svim nagrađenima poručivši da tehnička kultura ne smije nestati.

Maketu “Spasilac obale”, Posebno priznanje Zajednice tehničke kulture Rijeka, uručena je Miljenku Smokvini, za cjelovit rad u tehničkoj kulturi i davanje potpore programima tehničke kulture.

Godišnje nagrade Zajednice tehničke kulture Rijeka dobili su :
Oldtimer klub Rijeka,
Martina Šupak, članica Akademsko astronomskog društva Rijeka
Mate Brižić, član Kluba podvodnih aktivnosti “3. maj”
Vanja Vešligaj, član Karting kluba
Siniša Kižanec, član Udruge inovatora brodograđevne industrije “3. maj”
Škola za primijenjenu umjetnosti u Rijeci

Priznanje za postignute rezultate u radu i širenju tehničke kulture dobili su:
Mišo Rukavina, član Oldtimer kluba Rijeka
Leda Listeš, članica Foto kluba Color
Zvonko Josipović, član Padobranskog kluba “Krila Kvarnera”

Nagradu za novinare dobio je Andrej Petrak, novinar Novog lista u vidu makete Riječki svjetionik, izrađene u modelarskoj radionici Centra tehničke kulture-Tehničkog centra mladih, pri ZTK Rijeka.

Miljenko Smokvina zahvalio se u ime svih nagrađenih izrazivši zadovoljstvo da je maketa “Spasilac obale” došla u njegove ruke, i da je načinjena upravo u CTK- Tehničkom centru mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka.