Održano finale Svjetskog kupa u podvodnoj orijentaciji

U odličnoj organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti "3.maj" Rijeka u subotu, 11. rujna na jezeru Lepenice kraj Fužina okončano je dvodnevno natjecanje Svjetskog kupa u podvodnoj orijentaciji.

Održano finale Svjetskog kupa u podvodnoj orijentaciji

U odličnoj organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti “3.maj” Rijeka u subotu, 11. rujna na jezeru Lepenice kraj Fužina okončano je dvodnevno natjecanje Svjetskog kupa u podvodnoj orijentaciji.

U ekipnoj disciplini i pojedinačnoj “M-Course” (nevidljivi orijentiri) startalo je 68 natjecatelja iz 14 klubova, odnosno 8 zemalja. U ekipnoj disciplini, u kojoj pojedinačno startaju četiri natjecatelja ili natjecateljice, a na stazi se moraju naći i zajedno proći kroz cilj, bilo je međusobnog sudaranja i nenamjernog ometanja. Oni koji se nisu precizno snalazili zapadali su u probleme potencirane slabom vidljivošću i nepovoljnim vremenskim prilikama.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji s više aktualnih i bivših prvaka svijeta i Europe dvije pobjede postigli su češki ronioci, te po jednu ekipa njemačkih i ruskih ronilaca. Hrvatski predstavnici nisu ostvarili zapažene rezultate, a pojedinačno su najbolji bili Tijana Pavelić iz Medulina na 15. i Vladimir Šoštarić iz koprivničke Šoderice na 22. mjestu. U ekipnoj disciplini djevojke iz KPA “3.maj” su četvrte u konkurenciji šest ekipa, ali s malo bodova jer su samo dvije natjecateljice ušle u cilj.

Reprezentacija Hrvatske na natjecanju je ostvarila deveto mjesto.