Održano predavanje Korada Korlevića u Astronomskom centru Rijeka

U organizaciji Akademskog astronomskog društva - Rijeka, u petak 6. tudenog 2009. godine u Astronomskom centru Rijeka održano je predavanje prof. Korada Korlevića, voditelja Zvjezdarnice Višnjan.

Održano predavanje Korada Korlevića u Astronomskom centru Rijeka

U organizaciji Akademskog astronomskog društva – Rijeka, u petak 6. tudenog 2009. godine u Astronomskom centru Rijeka održano je predavanje prof. Korada Korlevića, voditelja Zvjezdarnice Višnjan.

Kao i uvijek na svojim predavanjima, prof. Korlević je i ovoga puta privukao velik broj zainteresiranih građana, pa je velika učionica bila pretijesna da primi sve koji su došli – predavanju je prisustvovalo više od stotinu posjetitelja.

Tema predavanja bila je “Zlatno doba astronomije” i obuhvaćala je mnoštvo novosti i zanimljivosti iz astronomije: najnovija otkrića o planetima Sunčevog sustava i njihovim satelitima, otkrivanje ekstrasolarnih planeta, mogućnost života na drugim tijelima Sunčevog sustava itd. Nakon predavanja, prof. Korlević je još dugo odgovarao na pitanja posjetitelja.

Budući da je bilo oblačno, promatranje kroz teleskop nažalost nije bilo moguće, te su svi oni koji su posjetili zvjezdarnicu po prvi put, pod stručnim vodstvom članova AAD-a Rijeka razgledali teleskop i vidjeli ranije snimljene fotografije raznih nebeskih objekata. Cijeli događaj snimala je ekipa Astrovizije i izravno ga prenosila na svojim internet stranicama. Svi koji su propustili predavanje, mogu pogledati snimku na stranici Astrovizije.