Otvorena izložba o Povijesti astronomije u gradu Rijeci

U sklopu obilježavanja Međunarodne godine astronomije, na brodu Arca Fiumana (Adamićev gat) otvorena je izložba "Povijest astronomije u gradu Rijeci - Akademsko astronomsko društvo Rijeka 1974.-2009."

Otvorena izložba o Povijesti astronomije u gradu Rijeci

U sklopu obilježavanja Međunarodne godine astronomije, na brodu Arca Fiumana (Adamićev gat) otvorena je izložba “Povijest astronomije u gradu Rijeci – Akademsko astronomsko društvo Rijeka 1974.-2009.”

Izložbu organizira Zajednica tehničke kulture Rijeka s Akademsko astronomskim društvom Rijeka, čime se na poseban način promovira uloga, povijesni napredak i kontinuirani doprinos astronomiji u gradu Rijeci, a sve u svrhu educiranja, angažiranja i, općenito, poticanja interesa mladih ljudi za jednu od najstarijih prirodnih znanosti koja će se i nadalje razvijati u sklopu Astronomskog centra Rijeka. U nazočnosti gradonačelnika mr.sc. Vojka Obersnela sa suradnicima, izložbu je otvorio Lovro Pavletić, učenik Gimnazije Andrije Mohorovičića, koji je tri puta osvajao 3. mjesto na državnom natjecanju iz astronomije. Na izložbi se prikazuje samo dio aktivnosti koje je Akademsko astronomsko društvo Rijeka provodilo proteklih 35 godina. Čestitavši članovima društva 35. obljetnicu, gradonačelnik je istaknuo kako je Akademsko astronomsko društvo Rijeka otvaranjem Astronomskog centra dobilo jedinstvenu priliku da na jednom mjestu ima zvjezdarnicu i planetarij, dobivši uvjete za istraživanje, ali i edukaciju mladih naraštaja.

Izložba se može razgledati do petka, 17.4.2009. od 10 do 20 sati.