PHOTORI 2016. Riječki festival fotografije

Subota, 10. 9. 2016. cijeli dan

Međunarodna izložba „Treći element“ Galerija Garbas, Rijeka, Užarska 26, otvorenje u subotu,10.09.u 12 sati.

Fotopromenada je jednodnevna izložba fotografija na otvorenom i ove godine je na najatraktivnijoj lokaciji, u prostoru Arheološkog parka.

Na Foto ex temporeu mogu sudjelovati svi – nema ograničenja. Autori se moraju prijaviti putem prijavnice za sudjelovanje

Prijavnice na : www.photori.org

PHOTORI 2016. Riječki festival fotografije

 

Subota, 10. 9. 2016. cijeli dan

Međunarodna izložba „Treći element“ Galerija Garbas, Rijeka, Užarska 26, otvorenje je u subotu, 10. rujna u podne
Ove se godine na natječaj „Teći element“ prijavilo 105 autora sa 608 fotografija. Autori su iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Rusije i Sjedinjenih Američkih Država. Sve pristigle prijave bile su sukladne Pravilima natječaja i ušle su u postupak selektiranja. Prijave su predane članovima žirija sa skrivenim identitetom autora; potpisane su rednim brojem kako bi članovi žirija mogli, neopterećeni imenom autora, odabrati najbolje fotografije za izložbu.
Žiri je radio u sastavu: Branka Arh, kustosica i povjesničarka umjetnosti, Ervin Dubrović, ravnatelj Muzeja grada Rijeke i Virgil Mlesnita, fotografski autor iz Rumunjske, te je nakon višednevnog pregledavanja prijava odabrao 43 pojedinačne fotografije i 6 kolekcija za izložbu od 49 autora.
Proglašenje pobjednika bit će na svečanom otvorenju u subotu, 10. rujna u 12 sati u Galeriji Garbas, Rijeka, Užarska 26.

Sudjelovanje na Fotopromenadi i Foto ex temporeu je besplatno, ali u zamjenu za to može se donijeti nešto od ovih potrepština: brašno, ulje, paštu, trajnu konzervu hrane, nešto za higijenske potrebe /sapun, šampon… Sve donirano proslijedit ćemo Socijalnoj samoposluzi u Rijeci. Time ćemo poslati poruku da prepoznajemo trenutno stanje društva i da ovakvim akcijama želimo pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

FOTOPROMENADA
Fotopromenada je jednodnevna izložba fotografija na otvorenom i ove godine je na najatraktivnijoj lokaciji, u prostoru Arheološkog parka. Sudjelovati mogu svi – nema ograničenja. Autori trebaju prirediti radove za izlaganje: fotografije mogu biti uokvirene na klasičan način ili na kapafiksu, a ako su printane na platnu, dovoljno je da su na podokviru na koji se inače platno razapinje. Ne mogu se izlagati fotografije koje su samo isprintane – papirnate fotografije.
Autori se po dolasku na fotopromenadu moraju registrirati na prijemnom pultu u Arheološkom parku. Ovo je mogućnost za izlagače da njihov rad vide i šetači koji inače ne svraćaju u galerije, a moći će i prodati fotografije ako bude zainteresiranih kupaca i volje autora da prodaju svoj rad. /Moguće poslovne aktivnosti odvijaju se mimo bilo kakve odgovornosti organizatora./
Svaki autor može izložiti najviše šest fotografija.
Izložba je natjecateljskog karaktera i prijavljeni radovi ulaze u konkurenciju za isticanje najboljih. Organizator dodjeljuje printana priznanja i prigodne nagrade.

FOTO EX TEMPORE
Na Foto ex temporeu mogu sudjelovati svi – nema ograničenja. Autori se moraju prijaviti putem prijavnice za sudjelovanje i mogu početi fotografirati tek nakon registracije u subotu, 10. rujna na prijemnom pultu u Arheološkom parku. Rergistrirat će se moći već od 8 sati. Tema snimanja je Rijeka i Riječani. Svaki sudionik može prijaviti šest /6/ fotografija. Sudionici Foto ex temporea trebaju predati fotografiju organizatoru najkasnije do 15 sati. Fotografije se predaju organizatoru u digitalnom obliku i datoteke trebaju biti potpisane rednim brojem imenom i prezimenom te nazivom fotografije, evo ovako: 1_Marko Marković_Brodovi u luci. Prostor snimanja je cijeli grad, ovisi o autoru što će odabrati kao ambijent za snimanje. Autori imaju potpunu slobodu da snimljenu fotografiju obrađuju u programima za obradu fotografija do mjere koja ne narušava osnovnu ideju snimljene scene. Dakle, autori mogu sa sobom ponijeti i prijenosno računalo. Organizator će prirediti projekciju najboljih fotografija odabranih od žirija i nagraditi najboljeg autora po preporuci žirija i još jednog pohvaliti. Projekcija i proglašenje pobjednika Foto ex temporea bit će nakon 18 sati u Arheološkom parku.

Prijavnice su na: www.photori.org