Počasno priznanje FIAP-a Ivici Nikolcu

Međunarodna organizacija fotografske umjetnosti FIAP sa sjedištem u Parizu dodijelila je Ivici Nikolcu počasno zvanje ESFIAP, Excellence FIAP za doprinos fotografiji, koje FIAP dodjeljuje onima koji su svojim radom ili svojim postignućima doprinijeli napretku FIAP-a ili fotografije u cjelini.

Počasno priznanje FIAP-a Ivici Nikolcu

 

 

 

Međunarodna organizacija fotografske umjetnosti FIAP sa sjedištem u Parizu dodijelila je Ivici Nikolcu počasno zvanje ESFIAP, Excellence FIAP za doprinos fotografiji , koje FIAP dodjeljuje onima koji su svojim radom ili svojim postignućima doprinijeli napretku FIAP-a ili fotografije u cjelini.
Ovo priznanje još je jedno u nizu koje je Ivica Nikolac, Riječanin, član Foto kluba Rijeka, profesor hrvatskoga jezika i književnosti, odgovorni urednik web portala Grada Rijeke i predsjednik Hrvatskoga foto saveza u Zagrebu dobio sa svoj dugogodišnji angažman na području fotografije.
Nikolac je dobitnik više nagrada i priznanja za fotografije i promicanje fotografije. Uz onu najvišu, Državnu nagradu Faust Vrančić za 2011., Nikolac je dobitnik Godišnje nagrade Grada Rijeke za 2013.g. a počasno zvanje ESFIAP stiglo mu je na kućnu adresu dan uoči dodjele Godišnje nagrade.
Fotograf s bogatim izlagačkim iskustvom, izuzetno je aktivan i na međunarodnom planu Nikolac je bio član brojnih žirija te selektor fotografskih izložbi. u zemlji i inozemstvu. Uz brojne salone fotografija u Hrvatskoj, na poziv organizatora bio je član žirija 17. nacionalne izložbe u Muscatu, Oman, Nacionalne izložbe klupskih kolekcija Irske u Dublinu, Međunarodne izložbe fotografija na eksperimentalnu temu i temu žurnalizma na Cipru, nacionalne izložbe Austrijskog foto saveza i nacionalne izložbe mladih Austrijskog foto saveza te član žirija Svjetskog kupa klubova u organizaciji FIAP-a međunarodne federacije fotografske umjetnosti.