Preluk domaćin kartingu i supermotu

Na Kartodromu Rijeka-Preluk 13. i 14. listopada održava se svojevrsno zaključenje oktanske sezone kartinga i supermota. Organizatori su Karting centar Rijeka d.o.o. i dva uspješna kluba riječkog područja - Autoklub „RI autosport“ i Motocross klub „Kvarner“ Matulji.

Preluk domaćin kartingu i supermotu

Na Kartodromu Rijeka-Preluk 13. i 14. listopada održava se svojevrsno zaključenje oktanske sezone kartinga i supermota, dvije discipline i grane oktanskog sporta koje „traže“ svoje mjesto pod suncem, posebno na Kvarneru. Organizatori su Karting centar Rijeka d.o.o. i dva uspješna kluba riječkog područja – Autoklub „RI autosport“ i Motocross klub „Kvarner“ Matulji.

 

 

 

Karting sportu na našem području potrebna je promocija, potrebno je da mnogi upoznaju draži tog sporta. Rukovođeni time prošle jeseni upustili su se u organizaciju „ 1. Preluk Adria Oil karting show 2011.“ dvodnevne manifestacije na kojoj se okupio zapažen broj kartingaša hrvatskih i slovenskih klubova koji su boravak na Preluci iskoristiti za trening, ali i prikaz svojih natjecateljskih vještina u „kronometar vožnji“.

Ove godine krenulo se korak dalje. Još je jedna oktanska disciplina zaslužila veću pažnju i promociju. Supermoto sve je popularniji među mladima. Ove jeseni organizira se 2. Adria Oil Preluk Show 2012., dvodnevna promocijska manifestacija kartinga i supermota na Kartodromu Rijeka-Preluk. Upravo stoga pozvani su mnogi već iskusni kartingaši i motociklisti, državni prvaci i višestruki pobjednici, da sudjeluju u ovoj manifestaciji. Predviđeno je da pored licenciranih vozača i vozačica kartinga, te posebno razvrstanih u svoje skupine hobista, nedjeljni program treninzima i utrkama obogate poznati hrvatski motociklisti u disciplini Supermoto što bilježi strelovit uspon i na domaćim prostorima. Pored toga na riječkoj će se stazi predstaviti sudionici ovogodišnjeg karting prvenstva Hrvatske iz riječkih klubova koji su izdanak prve riječke Karting škole „Prelučka legenda“.

Posjetiteljima će biti omogućena i vožnja simulatorom po svjetskim oktanskim stazama.

Subotnji program objedinjava jutarnje prijave i verifikaciju od 9 do 10,30 sati, a potom u četiri predviđena ciklusa treninge prelučkom stazom slijedom raspisanih klasa.

Nedjeljni dan će pored kartingaša upotpuniti i vozači supermota. Uvodnih sat i pod od 9 do 10,30 sati kvalifikacijski su treninzi za karting, a potom supermoto prvo vozi dva treninga od 10,45 do 12,05, te kvalifikacijske vožnje od 12,15 do 12,50 sati. Finalne vožnje (kronometar sustavom) kartinga su od 13 sati, a dvije finalne vožnje svake grupe ( amater i open ) supermota počinju u 15 sati. Najuspješniji će biti nagrađeni počasnim i prigodnim nagradama.

Pored licenciranih karting vozača u promocijskim vožnjama i natjecateljskom dijelu mogu se okušati svi zainteresirani rekreativci koji se sa svojim kartinzima uz kompletnu osobnu sigurnosnu opremu mogu prijaviti u subotu 13. listopada od 9 do 10,30 sati na Kaartodromu Rijeka-Preluk. Prema kartingu kojim raspolažu biti će raspoređeni u predviđene klase ( Mini 50, Free 60, 125 ccm ( uključivo KF i Rotax ) i 125 s mjenjačem.

 

Više informacija: Karting centar Rijeka-Preluk tel. 051 622-362, 091 2000 811 ili www.kartingcentar.com , www.riautosport.hr & www.motomatusic.hr .