Prezentacija zimskih radionica Tehničkog centra mladih na Botelu “Marina”

Na Botelu Marina predstavljene su zimske radionice učenicima O.Š Brajda i Nikola Tesla koji su u pratnji profesora tehničke kulture Ante Jurage i Ive Glavića nazočili prezentaciji. Četrdeset četvero učenika sa zanimanjem je pratilo izlaganje učenica cjelogodišnje radionice Kristine i Katarine koje su uz mentoricu TCM Mariju Prihodu predstavile program modelarske radionice za predstojeće školske zimske praznike.

Prezentacija Zimskih radionica Tehničkog centra mladih na Botelu “Marina”

 

 

Na Botelu Marina predstavljene su zimske radionice učenicima O.Š Brajda i Nikola Tesla koji su u pratnji profesora tehničke kulture Ante Jurage i Ive Glavića nazočile prezentaciji. Četrdeset četvero učenika sa zanimanjem je pratilo izlaganje učenica cjelogodišnje radionice Kristine i Katarine koje su uz mentoricu TCM Mariju Prihodu predstavile program modelarske radionice za predstojeće školske zimske praznike. Nakon mladih prezentera Dr. Sven Maričić je održao uvodno predavanje o 3D printeru i njegovim mogućnostima, a učenik Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo, Robert Lesjak uz svoju profesoricu Dolores Kapović najavio je radionicu 3D modeliranja i podijelio svoje iskustvo u samogradnji 3D printera.
Zimske radionice za učenike održavat će se od 27.12.2016. do 10.1.2017. od kojih izdvajamo one modelarske u organizaciji ZTK Rijeka, IGRA SLOŽI 4, RADIONICA TOBOLKO te radionice u organizaciji članica ZTK Rijeka RADIONICA 3D PRINTER. I MAKETARSKA RADIONICA IZRADA MAKETA AVIONA SPITFIRE i TORNADO.
Tehnički centar mladih u skladu sa planom rada, a u cilju boljeg informiranja javnosti, predstavio je i Bilten TCM NEWS! Na stranicama prvog izdanja Biltena TCM NEWS svi zainteresirani moći će naći informacije o raznovrsnim održanim radionicama.Važan dio Biltena TCM NEWS su najave radionica koje se planiraju održati tijekom 2017. na kojima se očekuje dobar odaziv polaznika. Posebno se može istaknuti tehnološki iskorak u opremi radionice kroz modeliranje i rad na 3D printeru.Osim putem Biltena TCM NEWS-a , aktivnosti modelarske radionice Tehnički centar mladih mogu se pratiti i putem WEB stranice Zajednice www.ztk-rijeka .hr te na Facebook stranici – Tehnički centar mladih Rijeka.