Priprema 56. Natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske i 2. Smotre mladih poduzetnika

Državno povjerenstvo 56. Natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske i 2. Smotre mladih poduzetnika donijelo je Pravila provođenja u školskoj godini 2013./2014.

Priprema 56. Natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske i 2. Smotre mladih poduzetnika

Državno povjerenstvo 56. Natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske i 2. Smotre mladih poduzetnika donijelo je Pravila provođenja u školskoj godini 2013./2014. Pravila su usklađena s Uputama za provedbu natjecanja i smotri učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u 2014. godini. Natjecatelji su učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda, koji će se natjecati u dvanaest područja tehničke kulture:
H – kategorija: maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, obrada materijala, strojarske konstrukcije, elektrotehnika, elektronika, robotika
P – kategorija: (koordinator i nositelj je HZTK, a u natjecanju sudjeluju i zajednice i udruge tehničke kulture): automatika, fotografija, orijentacija i komunikacija , te robotsko spašavanje žrtve.
Tema 2. smotre mladih poduzetnika je “Igračka”.
Budući da je Hrvatska zajednica tehnička kulture središte Državnog povjerenstva, sve informacije o ovom Natjecanju, uključujući opis posebnih područja natjecanja u P-kategoriji, dostupne su na ovoj stranici:http://www.hztk.hr/56-natjecanje-mladih-tehnicara-i-smotra-20132014/
Stručna usavršavanja mentora koji pripremaju učenike za natjecanja biti će najavljena u izborniku Najave radionica i druge aktivnosti.