Riječki učenici i mornarski čvorovi

U projektu "Riječki učenici i mornarski čvorovi", koji su održani u sklopu Dana tehničke kulture u osnovnim školama grada Rijeke, OŠ Nikola Tesla, Ivan Zajc i Centar, aktivno je sudjelovalo 250 učenika.

Riječki učenici i mornarski čvorovi

U projektu “Riječki učenici i mornarski čvorovi”, koji su održani u sklopu Dana tehničke kulture u osnovnim školama grada Rijeke, OŠ Nikola Tesla, Ivan Zajc i Centar, aktivno je sudjelovalo 250 učenika.

Uz organizatora, Zajednicu tehničke kulture Rijeka i modelarsku radionicu CTK-Tehnički centar mladih pri Zajednici, u ovom projektu sudjelovale su članice iz strukovnih grana: Tehničke sportske aktivnosti na moru i vodi, te Jedriličarstvo i to Klub za športski ribolov n/m “3. maj” i Jedriličarski klub “3. maj”.

Koristimo prigodu da se posebno zahvalimo predstavnicima naših članica, tajniku Kluba za športski ribolov n/m “3. maj” Predragu Rašeti, Bojanu Stašiću predstavniku Jedriličarskog kluba “3. maj” i njihovim suradnicima koji su vršili edukaciju učenika. Zahvaljujemo na aktivnom učešću u projektu i nastavnicima tehničke kulture navedenih škola Ivančici Benković Managarov i Anti Juragi.

Na prostoru Trga 111. brigade hrvatske vojske u lipnju mjesecu odvijao bi se završni dio ovog pilot projekta, jednodnevno natjecanje učenika u vezivanju čvorova, a najbolje natjecatelje očekuje knjiga sponzora, izdavačke kuće Cipelić “Temeljni uzlovi i osnove uzlanja”.