Sekcija mladih Fotokluba Rijeka organizira “Festival fotografije mladih”

Dugogodišnje iskustvo bavljenje mladima i fotografijom rezultiralo je četvrtim festivalom fotografije mladih. Ovogodišnji Festival fotografije mladih obogaćen je programski, ali i sa sudionicima koji dolaze iz raznih krajeva Hrvatske. Pozivate se na izložbu fotografija "Život je Lijep" i otvorenje "Festivala fotografije mladih" u Petak, 24. lipnja u 19.30 sati u Galeriji Principij, Rijeka, Pod Voltun 4.

Sekcija mladih Fotokluba Rijeka organizira
“Festival fotografije mladih”

Dugogodišnje iskustvo bavljenje mladima i fotografijom rezultiralo je četvrtim festivalom fotografije mladih. Ovogodišnji Festival fotografije mladih obogaćen je programski, ali i sa sudionicima koji dolaze iz raznih krajeva Hrvatske. Pozivate se na izložbu fotografija “Život je Lijep” i otvorenje “Festivala fotografije mladih” u Petak, 24. lipnja u 19.30 sati u Galeriji Principij, Rijeka, Pod Voltun 4. Kroz cijelu svoju povijest Klub je animirao i uključivao u rad mlade članove, a posebno posljednjih petnaestak godina. Naši mladi članovi u proteklom periodu dobitnici su niza nagrada i priznanja što je jedna od potvrda našega stručnog rada s njima. Kako bismo zadovoljili potrebe mladih i za kreativnom fotografijom, a i za fotografijom koja se dnevno koristi u komunikacijskim platformama, osnovali smo Sekciju mladih. Plan i program rada kreiramo s mladima; osluškujemo njihove potrebe i ostvarujemo ga u kontinuitetu sukladno dinamici školske i akademske godine. Ovogodišnji Festival fotografije mladih obogatili smo programski, ali i sa sudionicima koji nam dolaze iz raznih krajeva Hrvatske.

 

KREATIVNI VIKEND
Petak, 24. lipnja
19.30 sati koncert: Mješoviti pjevački zbor “Rijeka-Sempre Allegro”

20.00 sati otvorenje izložbe fotografija na temu „ŽIVOT JE LIJEP 2016.“ – proglašenje pobjednika te dodjela nagrada i priznanja pobjednicima
Galerija Principij, Rijeka, Pod voltun 4

Subota, 25. lipnja
10.00 – 13.00 sati radionica „Moja točka identiteta u Europskom gradu kulture“
13.00 -17.00 pauza za ručak
17.00 – 19.00 nastavak radionice
19.00 – 20.00 večera
20.00 – 22.00 večernji program

Nedjelja, 26. lipnja
10.00 – 13.00 sati nastavak radionice
U 14.00 sati završava se kreativni vikend i sudionici odlaze kući.

Ponedjeljak, 27.lipnja i utorak 28. lipnja, nastavak radionica „Moja točka identiteta u Europskom gradu kulture“

Srijeda, 29. lipnja u 20.00 sati okrugli stol s temom „Mladi i fotografija“

S obzirom na strukturu obrazovnoga sustava te tehničko-tehnološkom ambijentu u kojem živimo, pitanje je treba li uopće ikakva edukacija u području fotografije bilo kome, a posebno mladima. Poimanje fotografije u društvu dovedeno je do apsurdnosti po onomu: “Što su tu treba učiti? Stisneš gumb i eto ti slike.” Važno je i tko valorizira fotografski rad, jer znamo da procjena rada jest svojevrsna poruka, tj. smjerokaz i autoru i drugima koji su na bilo koji način vezani za fotografsko stvaralaštvo.

Četvrtak, 29. lipnja i petak, 1. srpnja, radionica „Snimanje u režimu studijske rasvjete“

U utorak, 5. srpnja u 20 sati otvorenje izložbe fotografija „Ispit zrelosti“ maturanata Fotografskog odjela Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Zagreb.
Prije 68 godina u sklopu Škole primijenjene umjetnosti i dizajna osnovan je Fotografski odjel. Danas, na raznim stranama svijeta, velik broj nastavnika i učenika ovoga odjela uspješno prosljeđuju i prakticiraju stečeno znanje o fotografiji.

Na kreativni vikend 24., 25. I 26. lipnja pozvani su autori nagrađeni prvom, drugom i trećom nagradom u sve tri kategorije natječaja „Život je lijep 2016.“ i za njih organizator plaća dvodnevni puni pansion.

 

Predsjednik Fotokluba Rijeka: Borislav Božić, prof.

095 913 167 69
mladifotoklubrijeka@gmail.com