Treća izložba sportskih „bolida“ riječkog Autokluba “RI autosport”

U bivšoj robnoj kući Vežica, u utorak 28.ožujka otvara se treća međunarodna izložba sportskih automobila, kartinga i motocikala, oldtimera i pratećih sadržaja što će potrajati sve do 1.travnja. Start nove hrvatske automobilističke sezone povod je da riječki Autoklub „RI autosport“,organizira jedinstvenu manifestaciju u nas „RI oktan sport fest – BK.nova 2017.“

Treća izložba sportskih „bolida“ riječkog Autokluba “RI autosport”

 

U bivšoj robnoj kući Vežica, u utorak 28.ožujka otvara se treća međunarodna izložba sportskih automobila, kartinga i motocikala, oldtimera i pratećih sadržaja što će potrajati sve do 1.travnja. Start nove hrvatske automobilističke sezone povod je da riječki Autoklub „RI autosport“, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Župana PGŽ, treću godinu za redom organizira jedinstvenu manifestaciju u nas „RI oktan sport fest – BK.nova 2017.“ što je naziv petodnevne manifestacije što će u prostorima Brodokomercovog prodajnog centra Vežica, okupiti više od 40 sportskih automobila, kartinga, motocikala, oldtimera, te pratećih segmenata oktanskog sporta u nas. Prvi je puta nova sezona tako najavljena prije dvije godinu, pa će to biti mjesto gdje će brojni ljubitelji brzina na izložbenom prostoru moći vidjeti automobile svih disciplina auto i većim dijelom moto sporta, vozila kojima su brojni asovi, prvenstveno s područja Kvarnera, Gorskog kotara i Istre ostvarili vrhunske rezultate, brojne pobjede, naslove prvaka, obarali rekorde i mamili pljesak adrenalinom nabijenog gledateljstva uz staze. A činit će to i ove sezone.
Naći će se tako na izložbi automobili, da spomenemo samo neke sportaše – Maria Jurišića, Rajmonda Terčića, Karla Babića, Đanija Varljena, Denisa Močiboba, Nina Andrejevića Ivana Juranića, Mladena Sigurnjaka, Dorijana Kljuna, Ive i Nenada Damarije, Luise i Vlade Božičević, Tomasa Hrvatina, Igora Krište, Marsela Katića, Edija Kuharića, Paola Petretića, Matea Butorca, Zorana Širole, Sergia Mišćenića i brojnih drugih, a pažnju će plijeniti skupina Abartha s legendarnim Đanija Šverka, formula mađarskog internacionalca Laszla Szasza, niz povijesnih, nekih i raritetnih vozila, Formula Student riječkog Riteh racing teama. Svoje mjesto naći će i brojni motocikli i kartinzi različitih klasa koji će kroz 20-tak dana početi novu sezonu utrkom u Novom Marofu. Organizatori pripremaju i poneko iznenađenje ili rijetko viđen prikaz u fazi pripreme povijesnog ili sportskog automobila. Uglavnom zastupljeni su predstavnici Hrvatske, Mađarske, Italije i Slovenije. Prostor će biti obogaćen mnoštvom fotografija i brojnim plakatima priredbi, nekih starih i 40 godina.
Organizator je pripremio i poklone sretnim posjetiteljima čija će se imena saznati na završnici manifestacije. Provest će se i višednevni seminar za nove suce u auto sportu koji će ispit polagati na sam 1.travnja Dan Hrvatskog auto i karting saveza koji se izvrsno uklopio u ovu manifestaciju.
Autoklubu „RI autosport“ punu je podršku realizaciji ovog projekta dao domaćin i partner Brodokomerc.nova Rijeka, Automotodrom Grobnik i Moto klub Kvarner, te Autocentar Marinići čiji je jedan prodajni prostor upravo u sklopu vežičkog centra. Medijski partneri su Novi list, www.sportcom.hr, www.poduckun.net, www.automania.hr,www.automanija.com, www.racing.hr, i www.riautosport.hr. Izložba se otvara u 17 sati, a može se besplatno razgledati od 8 do 20, dok je posljednji dan otvorena do 17 sati kada se i službeno zatvara dodjelom zahvalnica sudionicima i partnerima.