U Gradskoj vijećnici podijeljene nagrade najboljim maketarima

U Gradskoj vijećnici održana je podjela nagrada najboljim maketarima na 19. Državnom natjecanju brodomaketara koje je ovog vikenda održano u Rijeci. Natjecalo se 18 brodomaketara s 29 maketa brodova. Najboljom maketom cijelog natjecanja proglašena je maketa broda Nova/ Cutter H.M.S. Alert 1777 brodomaketara Rolanda Vlahovića.

U Gradskoj vijećnici podijeljene nagrade najboljim maketarima

 

U Gradskoj vijećnici održana je podjela nagrada najboljim maketarima na 19. Državnom natjecanju brodomaketara koje je ovog vikenda održano u Rijeci. Natjecalo se 18 brodomaketara s 29 maketa brodova. Najboljom maketom cijelog natjecanja proglašena je maketa broda Nova/ Cutter H.M.S. Alert 1777 brodomaketara Rolanda Vlahovića. Zlato su osvojile tri makete – Trabakul Željka Skomeršića, Jadran i H.M.S. Alert 1777 Rolanda Vlahovića. Četiri makete broda osvojile su brončanu medalju – Kurfurst i Uboot 552 Rolanda Vlahovića, Barkantina Bogoljuba Dokmanovića i Pelig Milija Šantića. Srebrna medalja pripala je Ediju Šimetiću za Enricu, Matiji Felingeru za Bluenose i Trabakula, Željku Fredotoviću za Jacinthe i Requin, te Željku Skomeršiću za Admirala Tegetthoffa.
Nagradu najboljem maketaru uručio je pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Valerij Jurešić, a prisutnima su se obratili i pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Igor Načinović te zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Miroslav Matešić.
Nagrađene makete su izložene u izlogu Grada Rijeke i u prostorima Društva arhitekata Rijeka i bit će dostupne zainteresiranima do 18. prosinca.