U organizaciji JK 3.MAJ održana regata krstaša Primorska 2013.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju “JK 3.MAJ” i ove godine organizira, 32. po redu, dvodnevnu međunarodnu navigacijsku regatu krstaša “PRIMORSKA – 2013″ koja se održala 08. i 09. lipnja 2013. Ukupnu pobjedu u konkurenciji od 22 broda odnio je Gianfranco Pignolini iz JK "3. maj" na brodu "Spirit of Geronimo".

U organizaciji JK 3.MAJ održana regata krstaša Primorska 2013.

 

snimio: Igor Kleščić.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju “JK 3.MAJ” i ove godine organizira, 32. po redu, dvodnevnu međunarodnu navigacijsku regatu krstaša “PRIMORSKA – 2013″ koja se održala 08. i 09. lipnja 2013. Ukupnu pobjedu u konkurenciji od 22 broda odnio je Gianfranco Pignolini iz JK “3. maj” na brodu “Spirit of Geronimo”.
Regata je namijenjena iskusnim jedriličarima koji su tijekom dva dana na ruti Rijeka-Cres-Rijeka prikazali svoje pomorsko umijeće i vještine i koja se boduje za Kup hrvatskog Primorja.
Start regate nalazio se ispred Riječkog lukobrana, a cilj u luci na gatu Karoline riječke.
Nakon subotnjeg vrlo slabog vjetra odjedrena je skraćena ruta regate Porozina-Cres. Nedjelja nam je priuštila vrlo zahtjevne uvjete ali ipak dovoljne za odjetriti cijelu rutu Cres-Rijeka. Ukupnu pobjedu u konkurenciji od 22 broda odnio je Gianfranco Pignolini iz JK “3. maj” na brodu “Spirit of Geronimo”.