Uspješno održan 13. Riječki autoslalom

Završio je još jedan, 13. po redu Riječki autoslalom, jedino tradicionalno automobilističko natjecanje na području grada Rijeke, koje je ove godine otvorio Pročelnik Odjela gradske uprave za sport I tehničku kulturu Veljko Karabaić.

Uspješno održan 13. Riječki autoslalom

Završio je još jedan, 13. po redu Riječki autoslalom, jedino tradicionalno automobilističko natjecanje na području grada Rijeke, koje je ove godine otvorio Pročelnik Odjela gradske uprave za sport I tehničku kulturu Veljko Karabaić.

Sezona automobilističkih natjecanja bliži se kraju, tako je i s autoslalomom koji je ušao u samu završnicu. Svi favoriti ovogodišnjeg prvenstva stigli su u Rijeku, na Preluk, sedmu utrku Prvenstva Hrvatske. Ove godine nastupilo je 78 vozača i vozačica raspoređenih u 9 klasa, neznatno manje nego prijašnjih godina a razlog svima dobro poznat zvan recesija koja je utjecala na kvantitetu ali nikako i na kvalitetu.
Jedna od specifičnosti ove najmlađe discipline hrvatskog autosporta, a to joj ujedno daje i samu draž, je ta što nema jednog ili dva favorita i nikad se ne može sa sigurnošću predvidjeti ukupni pobjednik. U prilog tome ide i činjenica da je dosad na 6 odvoženih natjecanja bilo isto toliko različitih pobjednika. Sam taj podatak govori o zahtjevnosti te iznimno popularne grane autosporta ali i o pripremljenosti natjecatelja i njihovih automobila. Tako je bilo i na Preluci, svih šest ovogodišnjih pobjednika stiglo je s nadom da ponove uspjeh ali i svi ostali koji su htjeli postati sedmi pobjednik u sedmoj utrci sezone a takvih kandidata sa realnim šansama ne nedostaje.

I pošlo je za rukom mladom istarskom automobilistu Ninu Andrejeviću članu AK Buzet autosport, ujedno prošlogodišnjem pobjedniku Preluke, da uzme drugu ukupnu pobjedu sezone ispred Donalda Milokanovića člana Skok racing iz Brtonigle pobjednika klase 7 sportskih automobila, te trećeplasiranog u ukupnom poretku Tomislava Šepić predstavnika kluba organizatora AK Rijeka koji je pobijedio u klasi 8 sportskih automobila.
U konkurenciji juniora pobjdu je odnio Andrejević ispred Ivana Srebračića AK Sesvete te Zlatka Kik AK Opatija.

Među vozačicama najuspješnija je bila Alenka Jurašić AK Ri-autosport ispred Ive Peruško AK Pula-Rovinj te Amere Agić AK Sesvete. U konkurenciji 23 hrvatska kluba najuspješniji su bili vozači AK Skok racinga ispred AKK Zanatlije te treće plasirani bili su vozači kluba organizatora AK Rijeka koji su nastupili u sastavu Ivan Pavlović (pobijednik klase 9), Tomislav Šepić (pobjednik klase 8, te trećeplasirani ukupnog poretka), Hrvoje Šepić (5. mjesto klase 8), Ljiljana Kamenar (5. mjesto klase 1) te Vedran Milih (14. mjesto klase 5). Više o rezultatima može se pronaći na službenim stranicama Hrvatskog auto i karting saveza www.haks.hr.
Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Rijeka, Riječkog sportskog saveza, Zajednica sportova PGŽ te generalnog sponzora Croatia osiguranje d.d filijala Rijeka.