Uspješno održan program Dani tehničke kulture u Osnovnoj školi Srdoči

Nakon prvog ciklusa prezentacije aktivnosti Zajednice tehničke kulture i njenih članica u projektu "Dani tehničke kulture u osnovnim školama Grada Rijeke" održanoj u Osnovnoj školi Srdoči, drugi ciklus programa održan je 11.travnja.

Uspješno održan program Dani tehničke kulture u Osnovnoj školi Srdoči

 

Nakon prvog ciklusa prezentacije aktivnosti Zajednice tehničke kulture i njenih članica u projektu “Dani tehničke kulture u osnovnim školama grada Rijeke” održanoj u Osnovnoj školi Srdoči, drugi ciklus programa održan je 11.travnja. Učenicima 7. i 8.razreda prezentirane su aktivnosti modelarske radionice CTK- Tehnički centar mladih, Kino videoklub “Liburnija – film” i Jedriličarski klub “3.maj”. Svi zainteresirani učenici mogli su dobiti informacije iz prve ruke o radu udruga i članica Zajednice tehničke kulture Rijeka te o upisima na radionice za vrijeme proljetnih praznika. Na modelarskoj radionici Tehničkog centra mladih učenici su izrađivali igračku zvrk, te su im radionice koje će se održati za vrijeme školskih praznika – modelarske radionice i besplatne pokazne radionice 3D modeliranja. Kino videoklub “Liburnija” zaiunteresiranim učenicima prezentirao je
osnove video snimanja i upoznavanja sa kamerom, upotrebu stalka za kameru i osnove kadriranja, te upotrebu reflektora pri snimanju. Na radionici Jedriličarskog kluba “3.maj” učenici su mogli naučiti vezati razne vrste čvorova, prepoznati smjerove vjetra pomoću “ruže vjetrova” te su im prezentirani dijelovi jedrilice “Optimist” koju su imali priliku i uživo vidjeti.
Svim prisutnim učenicima podijeljeni su informativni letci i prijavni obrasci za radionice i informirani o mogućnosti uključivanja u rad dotičnih udruga.