Zapaženi posjeti škola Astronomskom centru Rijeka

Svakog četvrtka održavaju se popularno-znanstvena predavanja i promatranja za građane. Odaziv škola na pozive Akademskog astronomskog društva Rijeka bolji je no ikad, pa tjedno po nekoliko škola posjeti Astronomski centar Rijeka. Petak je rezerviran za astronomsku radionicu - tečaj za učenike viših razreda osnovne škole, kao i za sastanke članova: tako se svakog petka održavaju predavanja i edukativan rad s mladima.

Zapaženi posjeti škola Astronomskom centru Rijeka

Svakog četvrtka održavaju se popularno-znanstvena predavanja i promatranja za građane. Odaziv škola na pozive Akademskog astronomskog društva Rijeka bolji je no ikad, pa tjedno po nekoliko škola posjeti Astronomski centar Rijeka. Petak je rezerviran za astronomsku radionicu – tečaj za učenike viših razreda osnovne škole, kao i za sastanke članova: tako se svakog petka održavaju predavanja i edukativan rad s mladima.

Članovi Društva bave se i astrofotografijom te svakog tjedna sudjeluju u emisiji o astronomiji u programu Radio Rijeke (utorkom u19,30 sati), organiziraju izvanredna predavanja u sklopu obilježavanja Međunarodne godine astronomije itd.
Svi zainteresirani građani mogu posjetiti predavanja u Astronomskom centru Rijeka, Sveti križ 33, svakoga četvrtka u 20,30 sati. Nakon predavanja slijedi promatranje raznih nebeskih
objekata kroz teleskop, a u slučaju oblačnog vremena, posjetitelji mogu razgledati teleskop, upoznati se s načinom rada teleskopa te pogledati ranije snimljene astronomske fotografije.