Započeli Dani tehničke kulture u O.Š. “Škurinje”

Lijepo je vidjeti učenike zainteresirane za prezentaciju aktivnosti udruga prisutnih na Danima tehničke kulture u O.Š. "Škurinje". Susretljivošću ravnatelja škole, prof. Baličevića, na raspolaganje je stavljen hol škole za prezentaciju aktivnosti prisutnih udruga, a učenici su dobili mogućnost aktivnog sudjelovanja u projektu.

Započeli Dani tehničke kulture u O.Š. “Škurinje”

Lijepo je vidjeti učenike zainteresirane za prezentaciju aktivnosti udruga prisutnih na Danima tehničke kulture u O.Š. “Škurinje”. Susretljivošću ravnatelja škole, prof. Baličevića, na raspolaganje je stavljen hol škole za prezentaciju aktivnosti prisutnih udruga, a učenici su dobili mogućnost aktivnog sudjelovanja u projektu.

Bojan Stašić iz Jedriličarskog kluba “3. maj” učenike je upoznao sa osnovama jedrenja i podučio mornarskim vještinama kao što je izrada čvorova. Veliki interes i veselje pobudila je vožnja radio upravljanih modela elektro automobila Sanjina Ferkovića, predsjednika Automodelarskog kluba Rijeka, a oduševljenju nije bilo kraja kada su i sami učenici isprobali okretnost i ubrzanja automobila.

Da izrada modela korištenjem luka sa pilicom nije nikakav bauk, pokazale su učenice i učenici škole pri izradi modela aviončića – klizača uz pomoć modelara CTK- a Tehničkog centra mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, g. Roberta Simčića.

Prezentacija “Dani tehničke kulture u osnovnim školama grada Rijeke” u O.Š. Škurinje završava u četvrtak 20. listopada nakon što svi učenici od petog do osmog razreda provedu sate tehničke kulture u vannastavnim aktivnostimsa koje im je omogućila Zajednica tehničke kulture Rijeka sa svojim članicama.