Karting škola Prelučka legenda


Treću godinu za redom uspješno radi Karting škola „Prelučka legenda“, jedina te vrste na širim prostorima Primorsko-goranske županije, a i jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja je provela već sedam izuzetno uspješnih ciklusa u tri generacije. Hvale vrijedan projekt provode Autoklub „RI autosport“ i Karting centar Rijeka-Preluk,

Karting škola Prelučka legenda

 

 

 

Foto: M. Krpan

 

Treću godinu za redom uspješno radi Karting škola „Prelučka legenda“, jedina te vrste na širim prostorima Primorsko-goranske županije, a i jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja je provela već sedam izuzetno uspješnih ciklusa u tri generacije. Hvale vrijedan projekt provode Autoklub „RI autosport“ i Karting centar Rijeka-Preluk, a za nama je „ljetna škola“ što je okupila 14 polaznika. Ukupni broj primakao se tako okrugloj brojci od stotinu za koju organizatori vjeruju i očekuju da će dostići u jesenjem ciklusu što ga pripremaju za rujan, neposredno po početku nove školske godine.
Jedinstvena oktanska škola provodi se u dva dijela, teorijskom u prostorima jednog od suradnika Autoškole „Rijeka“ i praktičnom na stazi Kartodroma Preluk. Voditelj škole je prof.Vanja Vešligaj, jedan od najtrofejnijih hrvatskih kartingaša, kasnije i uspješan automobilist koji sve svoje znanje i bogato međunarodno vozačko iskustvo prenosi na dječake i djevojčice uzrasta već od pet pa do 16 godina. Zapažen postotak, čak 20 posto ukupnog broja koji su uspješno okončali školu i stekli pravo na dobivanje prave vozačke, sportske karting licence što je izdaje Hrvatski auto i karting savez, ostalo je u natjecateljskim vodama. Tako je danas Autoklub „RI autosport“ na natjecanjima državnog prvenstva zastupljen sa najbrojnijom ekipom mladih kartingaša, njih čak 11, a nekolicina se opredijelila za klubove regije poput AK Istra racing team Pazin, AK Opatija ili AK Opatija Motorsport. Dio aktivnih kartingaša nastupa već drugu sezonu, a rezultati se naziru jer su sve češće dobitnici završnih priznanja na utrkama što se voze na stazama u Belici (Čakovec) ili Virovitici. Ovogodišnja sezona primiče se kraju, održano je pet natjecanja sa po dvije bodovne utrke, slijedi samo završnica sezone u listopadu za koju se tek očekuje definiranje mjesta održavanja, a vjeruje se još jednoj utrci u Belici.
I dok su se sportaši odmarali, oni sa tek završenom školom mogli su ponosno provesti ljetne mjesece hvaleći se diplomom i medaljom riječke Karting škole Prelučka legenda u koju se pored najmlađih od 5 do 16 godina sa šireg riječkog područja uključuju i žitelji Istre i sjevernojadranskih otoka. Škola ima međunarodni karakter pa su i ovog puta uspješno položila i četiri mlada Rusa priključujući se tako već ranije uspješnim polaznicima iz Rusije ili Italije, čiji roditelji su ili žitelji naših prostora ili su na Kvarneru u duljem boravku.
Sedmi ciklus treće generacije Prelučke legende uspješno su završili: Carlo Božić (6 godina), Frane Patača (6), Eric Stipić (9), Vlaho Lulić (9), Antea Crnić (6), Josip Lozić (6), Andre Mrkalj (15), Moreno Mrvoš (10), Stefani Mogorović (10), Ivan Berton (13), Denis Em (9), Danil Em (7), Danil Kuznecov (8) i Ten Egor (10).
Sredinom rujna očekuje se početak novog osmog ciklusa Karting škole „Prelučka legenda“ za koju se više informacija može dobiti u Autoklubu „RI autosport“ ( 091 1521 303) ili e-mail:ri-autosport@vip.hr, odnosno svakodnevno na Kartodromu „Rijeka“ Preluk, a očekuje se i predstavljanje škole na riječkom Korzu 10.rujna u sklopu Hrvatskog olimpijskog dana.