Na letjelištu Grobnik srušila se Cessna 172

Na letjelištu Grobnik u subotu 16. lipnja 2012. oko 10.30 sati prilikom slijetanja srušio se zrakoplov Pilotskog kluba  Cessna 172 i zapalio.

 

Na letjelištu Grobnik srušila se Cessna 172

Na letjelištu Grobnik u subotu 16. lipnja 2012. oko 10.30 prilikom slijetanja srušio se zrakoplov Cessna 172 i zapalio. U njemu su bile četiri osobe, među kojima i devetogodišnja djevojčica čiji je otac zadobio teške tjelesne ozljede. Djevojčica iz Rijeke srećom je samo lakše ozlijeđena te je nakon liječničke obrade u kirurškoj ambulanti Dječje bolnice Kantrida otpuštena na kućnu njegu.
Iako je u tijeku tehnička istraga ove zrakoplovne nesreće koju provode istražitelji iz Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova, iz te je agencije zasad priopćeno da je Cessni prilikom slijetanja otpala nosna noga te je udarila na nos i zapalila se.

                                                                                                  

 

Putnici su se, srećom, na vrijeme uspjeli izvući iz buktinje i spasiti. Na mjesto nesreće odmah su stigle sve interventne ekipe, a vatrogasci su vatru ugasili za pola sata i ostali uz ostatke aviona radi sigurnosti.
Cessna 172, registarskih oznaka 9A-DAO, u vlasništvu je Aerokluba Krila Kvarnera, a 46-godišnji pilot Vladimir Uzelac, koji je njome upravljao, član je tog kluba i bavi se letenjem 18 godina.
“Avion je jučer servisiran i napunjen sa 140 litara goriva. U spremnik inače stane 200 litara, no u ovom slučaju avion bi se zapalio i da je u njemu bilo 20 litara jer je došlo do iskrenja prilikom grebanja aviona po pisti”, objašnjava upravitelj kluba Zoran Premuš i dodaje da se istragom treba utvrditi zašto je Cessni otpala nosna noga.

Izvor: Tportal.hr