Naslov

2017-12-08

Susreti mladih modelara Primorsko-goranske županije

Manifestacija pod nazivom „Susret mladih modelara“ Primorsko-goranske-županije prva je manifestacija koja će se održati u najvažnijim inventivnim središtima Primorsko-goranske županije s ciljem valorizacije rada učenika putem modelarskih radionica u tehničkoj kulturi. Cilj provedbe projekta je manifestacijom putujuće modelarske kolonije kroz 3 grada - Rijeku, Bakar i Kastav, okupiti modelarsku zajednicu mladih Primorsko-goranske županije...

2017-12-06

Počeli radovi na rekonstrukciji staze Automotodroma Grobnik

Automotodrom Grobnik je zatvoren ! Konačno su počeli dugo očekivani, često posljednjih godina najavljivani radovi na rekonstrukciji Automotodroma Grobnik i pripreme za polaganje novog asfalta na stazi dugoj 4.168,75 metara, što je prvi put korištena za utrku Prvenstva svijeta u motociklizmu 17.rujna 1978.godine.

2017-12-06

Poziv za sudjelovanje u edukaciji u sklopu europskog projekta BRIGHTS

Ovim Vas putem molimo za informiranje zainteresiranih članova vaše udruge koji rade s mladima o prijavi za sudjelovanje u europskom projektu BRIGHTS, koji se od početka 2017. istovremeno provodi u 4 europske zemlje (Belgija, Grčka, Italija i Hrvatska). Podršku za provedbu projekta pruža i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske koje je suglasno s njegovom provedbom.

2017-12-05

Održana Tribina udruga tehničke kulture

U Gradskoj vijećnici 30.11.2017.g. održana je Tribina udruga tehničke kulture kojoj je nazočilo 29 predstavnika najaktivnijih udruga tehničke kulture u gradu Rijeci, gđa Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke i gđa Eugenija Perić, g. Đordano Bucci, predsjednik, g. Ivan Uroda, dopredsjednik i g. Veljko Karabaić, počasni predsjednik Zajednice, ujedno moderator skupa, te predstavnici stručne službe.

2017-12-04

Zimske radionice u Tehničkom centru mladih Rijeka

Tehnički centar mladih Rijeka, pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, i ove godine za vrijeme zimskih školskih praznika od 27.12.2016. do 12.01.2018. god. organizira razne kreativno-edukativne radionice novih tehnologija i modelarstva za sve učenike osnovnih i srednjih škola.

2017-12-04

Dr. sc. Ivan Uroda imenovan u Odbor za dodjelu nagrade Faust Vrančić

Odlukom hrvatskog Sabora o razrješenju predsjednika i članova Odbora, prestanku mandata člana Odbora za dodjelu nagrade Faust Vrančić i imenovanju predsjednika i članova Odbora za dodjelu nagrade Faust Vrančić, u Odbor je imenovan doc. dr. sc. IVAN URODA dopredsjednik Zajednice tehničke kulture Rijeka.

2017-12-01

Predstavnici članica Hrvatske zajednice tehničke kulture

obavještavamo Vas da je danas objavljen Javni raspis za dodjelu javnih priznanja, počasnih zvanja i Nagrade HZTK za 2017. godinu, stoga vas pozivamo da predložite istaknute pojedince i kandidate za dodjelu javnih priznanja, počasnih zvanja i Nagradu HZTK za 2017. godinu.Javni raspis je otvoren do 15. siječnja 2018. godine.
Tekst Javnog raspisa i obrasci prijave dostupni su na stranici:

http://www.hztk.hr/clanci/natjecaji/javni-raspis-za-dodjelu-javnih-priznanja-pocasnih-zvanja-i-nagrade-hztk-za-2017-godinu/

2017-12-01

Nova oprema radionici Tehnički centar mladih Rijeka

Kvalitetu radionice prepoznao je Savez inovatora PGŽ Rijeka i tvrtka "IB informacijske tehnologije" iz Ogulina koji su osigurali novu opremu u vidu bespilotne letjelice "DJI Spark". Svečana primopredaja nove opreme održana je u modelarskoj radionici Tehnički centar mladih, pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, uz prisustvo suradnika i Stručne službe Zajednice.

2017-12-01

Uspješno položen ispit za rukovatelja sustavom bespilotnih zrakoplova

Troje polaznika su u ponedjeljak 27.studenog 2017. uspješno položili ispit za rukovatelja sustava bespilotnim letjelicama u Agenciji za civilno zrakoplovstvo u Zagrebu. Novi rukovatelji su Marija Prihoda, Robert Lesjak i Ivan Pešut. Zajednica tehničke kulture Rijeka osigurala je teorijsku i praktičnu obuku sigurnog letenja bespilotnim letjelicama za grupu mladih polaznika edukacije i organizirala odlazak i troškove pristupa ispitu.

2017-11-28

48. KRAF 2017.

Kono video klub Liburnija film Rijeka 1959. poziva vas na Međunarodni festival neprofesijskog filma - 48. KRAF 2017. Mjesto održavanja festivala: Art kino Croatia, Rijeka, 1. i 2. 12. 2017. 

VIJESTI ZA WEB - poziv udrugama tehničke kulture Grada Rijeke

Pozivamo sve udruge da dostave svoje priloge za web stranicu Zajednice kako bi bila što aktualnija. Priloge nam možete dostaviti na nekoliko načina i to:

- poštom na našu adresu: Korzo 2a/II

- faxom na broj: 051/211-305

- e-mailom na: urednistvo@ztk-rijeka.hr