Tehnički centar mladih na Modelarskoj ligi

Dvije ekipe Tehničkog centra mladih, "Kings" i "Queens", polaznici cjelogodišnje modelarske radionice, sudjelovali su na Modelarskoj ligi. Kristina, Lana, Mark i Gabriel uspješno su izradili svoje kutne police i postigli dobre rezultate.

Tehnički centar mladih na Modelarskoj ligi

 

 


Dom mladih, gradska ustanova za organizaciju slobodnog vremena djece i mladih, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Primorsko- goranske županije u šk. god. 2016./2017. po četvrti put bila je domaćin regionalne razine Modelarske lige. Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika/učenica osnovne škole od 5.do 8. razred u području modelarstva/ maketarstva koju organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture, dok su suorganizatori županijske zajednice tehničke kulture, Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture i/ili društva pedagoga tehničke kulture ili osnovne škole. Na natjecanju je sudjelovalo 12 ekipa odnosno 24 učenika iz 6 osnovnih škola Grada Rijeke i riječkog prstena te iz Doma mladih i Tehničkog centra mladih. Sve ekipe su uspješno izradile model kunte police od šperploče koji je bio zadatak na natjecanju.
Dvije ekipe Tehničkog centra mladih, “Kings” i “Queens”, polaznici cjelogodišnje modelarske radionice, sudjelovali su na Modelarskoj ligi. Kristina, Lana, Mark i Gabriel uspješno su izradili svoje kutne police i postigli dobre rezultate. Ove godine prvi puta su bili dio ovog natjecanja i jako su zadovoljni svojim izrađenim modelima i jedva čekaju sudjelovati i slijedeće godine. Svi sudionici dobili su zahvalnice, a prvoplasirani idu u Kraljevicu na završnicu Modelarske lige koja će se održati od 26. do 28. svibnja 2017. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.
Cilj Modelarske lige je potaknuti razvoj tehničkih znanja i vještina, razvoj motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.